OTIŠAO PRAVO U POLICIJU! Oglasio se otac jednog od dečaka sa snimka brutalnog nasilja u Kraljevu: Nismo ga ovako vaspitali


IZVOR: Republika - 01.11.2021 | 06:51


Na društvenim mrežama se oglasio i otac jednog od dečaka koji su maltretirali vršnjaka

Foto: RTS/printscreen

Vršnjačko nasilje u Kraljevu

 

Na društvenim mrežama danas se pojavio snimak na kome se vidi kako trojica dečaka u centru Kraljeva pričaju sa jednim. Vidi se da je u toku svađa, a potom jedan od tinejdžera udara dečaka koji od siline udarca pada na pod.

Policija je ubrzo otkrila učesnike incidenta, a zatim su isti u pratnji roditelja dali izjavu u stanici MUP-a. U međuvremenu, na društvenim mrežama se oglasio i otac jednog od dečaka, koji je između ostalog naveo da nije dozvolio da se situacija zataškava, već je dete smestio u auto i otišao u policiju.

Ovo je njegova izjava, koju je podelio na društvenim mrežama:

"Dragi moji fb prijatelji, drugari, poznanici i neznanci. Da se ovako javno oglasim svima kao svestan roditelj. Sve što pišete, razumem i revolt i ljutnju i bes. Slažem se sa vama. Situaciju nisam prepustio da se kako kažu 'zataškava', već dete u auto i pravac u policiju. Ja nisam nikakav inspektor niti direktor. Običan građanin ovoga grada.

Sva su deca ravnopravna pa tako i moje. Pogrešio je i zato će odgovarati kako procene nadležni organi. Da Vas obavestim. Posetio sam i oca povređenog dečaka kao civilizovan svet i pružio mu ruku podrške, saosećanja, pomoći kakva god bila. Ne branim se, niti bežim od odgovornosti. Dete nismo vaspitali na ovaj način", piše u objavi ovog muškarca.

Iz MUP su ukazali na to da se događa i da sadržaji koji se dele na društvenim mrežama sadrže dezinformacije, što može dovesti do uznemiravanja građana.