DAMIR OKANOVIĆ REŠIO REBUS KOJI JE POSVAĐAO VOZAČE U SRBIJI: Evo ko ima prednost prolaza na raskrsnici! (FOTO)


IZVOR: Republika - 23.10.2021 | 17:58


Na društvenim mrežama nastao je pravi haos koji je umalo posvađao vozače iz Srbije.

Foto: Twitter.com

Srbi se posvađali na društvenim mrežama zbog ovog rebusa

Slika koja ilustruje situaciju u saobraćaju pojavila se na društvenim mrežama i izazvala pravi haos među vozačima u Srbiji.

Reč je o fotografiji koja prikazuje raskrsnicu na kojoj se nalaze crveni automobil i zeleni autobus, a korisnici društvenih mreža maltene da su se posvađali oko toga ko ima prednost.

Novinari naše redakcije gotovo da su saglasno dali prednost autobusu, ali smo zbog toga bili "opomenuti" od strane direktora Komiteta za bezbednost saobraćaja Damira Okanovića koji nam je srdačno poručio da "obnovimo gradivo iz saobraćaja".

U razgovoru za naš portal Okanović je rešio dilemu koja nas je sve mučila, pa je tako i citaocima i nama otkrio ko ima prednost prolaza na raskrsnici: 

Foto: printscreen/RTS

Damir Okanović rešio dilemu

- Na raskrsnici na kojoj je saobraćaj regulisan svetlosnim saobraćajnim znakovima, međusobno prvenstvo prolaza učesnika u saobraćaju, koji na raskrsnici svetlosnim saobraćajnim znakovima istovremeno dobijaju pravo prolaza, reguliše se pravilom "desne strane" i pravilom "levog skretanja" - istakao je Okanović i time rešio rebus koji je izazvao pravu pometnju među Srbima.

Na pitanje ko ima prvenstvo prolaza - crveni automobil ili zeleni autobus anketirani citaoci Republike su u našoj anketi ovako glasali:

45.09% Automobil

54.91% Autobus