ANA BRNABIĆ U NOVOM SADU: Vakcinacija jedini spas protiv pandemije koronavirusa


IZVOR: Republika - 01.10.2021 | 15:36


Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić pozvala je danas mlade da se vakcinišu, jer sve više obolevaju od kovida 19.

Foto: SNS

Ana Brnabić kaže da bez vakcinacije ne može da se pobedi koronavirus

- Najvažnija tema je ipak vakcinacija, posebno mladih, koji sve više obolevaju od kovida 19. Osim putem vakcinacije, ne postoji način da se pobedi pandemija -  kazala je Ana Brnabić u Novom Sadu.

Govoreći o zapošljavanju mladih u Srbiji, ona je navela da je stopa nezaposlenosti mladih sada oko 20 odsto, dok je 2012. godine bila "preko 50 posto".

- Međutim, i dalje nismo zadovoljni i nastavićemo da radimo na tom polju -  poručila je Ana Brnabić.

Ona je danas prisustvovala potpisivanju ugovora o finansiranju programa koji je posvećen pitanju mentalnog zdravlja mladih, između Unicefa i OPENS-a.

- Novi Sad kao omladinska i prestonica kulture, je od izuzetnog značaja za celu zemlju, jer je primer dobre prakse drugim gradovima i opštinama kojima će biti lakše da primene to znanje i iskustvo - kazala je premijerka.

Prema njenim rečima, trenutno je u toj oblasti najvažniji rad na Nacionalnoj strategiji za mlade, na zakonu o mladima, zakonu o volontiranju i zakonu koji bi organizovao radnu praksu.

- Cilj nam je da, uz učešće omladinskih organizacija, taj posao završimo do kraja ove godine - navela je Ana Brnabić.

Direktorka Unicefa Srbija Dejana Kostadinova izjavila je da svako peto dete u svetu danas pati od nekih problema sa mentalnim zdravljem, a situacija se pogoršala tokom pandemije.

(Republika/Beta)