ZAŠTO SEVERINA MRZI SRPSKU PRAVOSLAVNU CRKVU!? Hrvatica neće da joj sin raste u duhu pravoslavlja!


IZVOR: Dušan LUKIĆ - 15.09.2021 | 11:09


Pevačica Severina Vučković, koju je srpski patrijarh Porfirije prijavio hrvatskom tužilaštvu za uznemiravanje, odranije gaji animozitet prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Foto: E-Stock, Tanjug/M. Milivojević

Severina uznemiravala patrijarha Porfirija

Naime, kako Srpski telegraf i Republika otkrivaju, njoj se nikako ne sviđa što joj sin raste u duhu pravoslavlja, uprkos tome što ga je ona svojevremeno bez znanja i saglasnosti oca Milana Popovića krstila u rimokatoličkoj crkvi.

- Severina i Milan su imali dogovor da dete, koje nosi ime Aleksandar, prema Popovićevom pokojnom ocu, bude kršteno u pravoslavnoj crkvi, a da se sam opredeli koju će veru da prihvati kada odraste i bude punoletan. Međutim, majka je prekršila taj dogovor i krstila dete bez očevog znanja u rimokatoličkoj crkvi. Ona je time prekršila i nepisano pravilo koje važi i kod rimokatolika i kod pravoslavaca da, ukoliko roditelji ne mogu da se dogovore, dete ostane u očevoj veri, u ovom slučaju pravoslavnoj - otkriva izvor Srpskog telegrafa i dalje nastavlja:

- Postavlja se pitanje zašto je za Severinu prihvatljivije da se njen sin krsti i vaspitava u rimokatoličkoj crkvi nego u pravoslavnoj? Isto pitanje dalje vodi do toga zašto ima toliki animozitet prema SPC da je iz tolikog besa i mržnje na kraju počela da šalje uvredljive i preteće poruke patrijarhu Porfiriju. Zamislite da neka pevačica iz Srbije uznemirava verskog poglavara katoličke crkve rečima: "Pope, pope, družiš se sa krimosima"! Šta bi se tada desilo?!

Patrijarh samo krstio Popovićevog najmlađeg sina Đorđa

Iako su pojedini mediji preneli da je patrijarh Porfirije krstio i srednjeg sina Milana Popovića, četvorogodišnjeg Milana, istina je da je ove godine na Đurđevdan u Vršcu krstio njegovog najmlađeg naslednika Đorđa, od godinu i po dana, na dečakov imendan i krsnu slavu Popovića. Sin kog ima iz veze sa Severinom, devetogodišnji Aleksandar, takođe je prisustvovao krštenju.

Podsećamo, nakon pisanja Srpskog telegrafa i Republika, koji je prvi objavio da je poznata Splićanka mesecima uznemiravala poglavara Srpske pravoslavne crkve šaljući mu uvredljive i preteće poruke na mobilni telefon, te da ju je patrijarh prijavio DORH, digla se ogromna prašina u celom regionu. Čak je i njen advokat Jasminka Biloš potvrdila da je Severina bila u kontaktu s Porfirijem, ali da pevačica navodno još nije obaveštena o krivičnoj prijavi niti je tim povodom saslušana.

Severinin advokat bez mozga

Nakon što su Srpski telegraf i Republika prvi objavili da je patrijarh Porfirije hrvatskom tužilaštvu prijavio Severinu za uznemiravanje oglasio se njen advokat Jasminka Biloš, koja je potvrdila da je pevačica bila u kontaktu sa poglavarom SPC, te se iščuđavala otkud srpskim medijima informacije iz DORH, koje hrvatski mediji nemaju.
- Tačno je da su patrijarh Porfirije i Severina kontaktirali jedno s drugim i čuli se. Međutim, ona nema nikakvih saznanja o krivičnoj prijavi i tome da je protiv nje pokrenut postupak. I njoj je informacija iz srbijanskih medija prva vest - rekla je za Jutarnji list advokat Jasminka Biloš, jedan od advokata koji zastupa Severinu, i lupila kao bez mozga:
- Pitanje je kako to da srbijanski mediji prvi prenose informaciju iz DORH, da tu informaciju nemaju ni hrvatski mediji, nego prenose medije iz Srbije.