OLIČENJE SREĆE U JEDNOJ FOTOGRAFIJI: Lekari ispratili poslednjeg kovid pacijenta iz KBC Zvezdara!


IZVOR: Republika - 10.05.2021 | 10:13


Sa KBC Zvezdara prošlog petka ispraćen je poslednji kovid pacijent. Ovaj događaj obeležen je jednim selfijem. Ispod maski zdravstvenih radnika osmeh se ne vidi, ali čuje se u glasu. Predrag Matić (44) sa radošću je dočekao dan kada će otpratiti pacijente iz kovid sistema.

Foto: instagram.com/djapee123

Inače radi kao tehničar na očnom odeljenju, ali je od aprila prošle godine dao svoj doprinos u borbi sa epidemijom. Objašnjava i kako su se u nekoliko naleta hvatali u koštac sa zarazom. Najpre su bili angažovani u aprilu i maju, potom deo vremena preko leta. Kasnije, vratili su se u kovid u novembru i to je potrajalo do januara. Sa opadanjem broja zaraženih, izašli su nakratko i nakon mesec dana pauze, vratili se na staro.

To "staro" trajalo je do petka. A ono pravo staro, sleduje im od 17. maja.

- Tada treba da izađemo iz kovid sistema - rekao je dodajući da je deo ustanove već "izašao", da predstoji "izlazak" dela ustanove u Dimitrija Tucovića, te da će taj proces ići postupno.

Za Telegraf.rs navodi i svoju veliku želju.

- Čekamo da izađemo iz skafandera. Nedostaje mi moj posao - kaže navodeći da se nada skorom vraćanju života u uobičajene tokove.

Kaže nam i da je sam bio zaražen.

To je bilo kada je najveći broj kolega bio zaražen, u novembru, decembru. Ja sam imao obostranu upalu pluća, 18 dana sam bio u bolnici - kazao je odvraćajući da se nedavno i vakcinisao.

Odabrao je Fajzerovu vakcinu na osnovu iskustva svojih kolega koji su merili nivo antitela u krvi.

- Sada treba da primim drugu dozu - rekao je za Telegraf.

Radostan je i zbog toga što se odeljenje, koje inače prima sto kovid pacijenta, ispraznilo.

Ispratili smo i poslednjeg pacijenta sa Covid gerijatrije KBC Zvezdara. Uz nadu i želju da smo i ovu pošast ispratili, zauvek krećemo u neke nove pobede - napisao je ispod fotografije "sa ispraćaja".