Trivan na skupu Društva lobista Srbije o životnoj sredini


IZVOR: Tanjug - 23.11.2017 | 07:32


Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan prisustvovao je obeležavanju 50. jubilarnog skupa Društva lobista Srbije, koje je bilo posvećeno pitanju zaštite životne sredine kao faktora privlačenja investicija i poboljšanja međunarodnog položaja Srbije.

Foto: Tanjug/AP

O značaju zaštite životne sredine govori i to da je Društvo lobista Srbije svoj 50. jubilarni skup posvetio ovoj temi

Trivan je na tom jučerašnjem skupu istakao da u Srbiji još uvek vlada pogrešna percepcija o lobiranju, ali ono je danas u oblasti životne sredine više nego potrebno, jer omogućava bolji protok pravih informacija, znanja i jačanje kompetencija, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

- Ono gde smo mi danas, tu su bile razvijene zemlje pre 25 godina, ali kojom brzinom ćemo ih dostići, to zavisi od nas. U oblasti životne sredine Srbiju čekaju velika ulaganja, i lobiranje može imati značajnu ulogu u ostvarivanju postavljenih ciljeva. Osnivanje Ministarstva za zaštitu životne sredine je dobar primer lobiranja za jednu temu koja je postala nacionalna, i gde svi možemo dati svoj doprinos, bez obzira na međusobne razlike - rekao je Trivan.

- U poslovima zaštite životne sredine su potrebni ljudi koji se bave lobiranjem, koji su spremni da pomognu da ova oblast uđe u fokus ne samo javnosti, već i donosioca odluka - dodao je ministar, navodi se u saopštenju.


O značaju zaštite životne sredine govori i to da je Društvo lobista Srbije svoj 50. jubilarni skup posvetio ovoj temi.

- Smatramo da je lobiranje alat koji može mnogo da doprinese u otvaranju Poglavlja 27 i uspešnijem pristupu Srbije sredstvima potrebnim da ostvari svoj put u EU - rekao je na skupu Nenad Vuković, predsednik Društva lobista Srbije.