GREŠKA ĆE BITI ISPRAVLJENA: Premijerka ocenila, TRUDNICE ne smeju biti KOLATERALNA ŠTETA!


IZVOR: Srbija Danas, Republika - 25.01.2021 | 18:12


Dobro je!

Foto: Tanjug

Ana Brnabić

Brnabićeva je kazala da je Vlada Srbije dobila pismo od roditeljskog portal Bebac u kome se ukazuje na taj problem i zahvalila im što su skrenuli pažnju na odluku o umanjenjoj naknadi za porodiljsko bolovanje.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će u najkraćem roku biti ispravljena odluka o umanjenju naknade za porodiljsko bolovanje, jer su poslodavci koristili mere džave tokom pandemije, i naglaslila da trudnice i porodilje ne smeju da budu kolateralna šteta krize izazvane pandemijom.

Brnabićeva je kazala da je Vlada Srbije dobila pismo od roditeljskog portal Bebac u kome se ukazuje na taj problem i zahvalila im što su skrenuli pažnju na to.

 
$bp("Brid_11598518", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"234"});

- Ministar finansija već radi na rešavanju tog problema i garantujem da će on biti ispravljen u najkraćem mogućem roku - rekla je premijerka novinarima u Skupštini Srbije, gde je učestvovala na konferenciji Ženske parlamentarne mreže, posvećene stanju rodne ravnopravnosti u Srbiji.

Roditeljski portal Bebac saopštio je ranije da je država ponovo umanjila plate porodiljama zbog toga što su poslodavci koristili mere države tokom pandemije i da će porodiljama i trudnicama biti umanjena naknada zarade na porodiljskom bolovanju.