KATANAC NA BRAVU: Ugostiteljskim objektima koji ne poštuju mere preti ZATVARANJE


IZVOR: tanjug.rs, republika.rs - 28.10.2020 | 08:51


Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kaže da sa republičkim inspektorima pokušavaju da pronađu model kako da pojedine ugostiteljske objekte koji ne poštuju mere - ograničenje radnog vremena do 23 sata i u objekte primaju više od 30 ljudi - zatvore privremeno na nekoliko dana.

Foto: youtube.com/Amos

Foto: Ilustracija

Ona je, za TV Pink, navela da se većina ugostiteljskih objekata pridržava propisanih epidemioloških mera republičkog Kriznog štaba, ali da ima pojedinaca koji ih svakodnevno krše.

- Nije tu više u pitanju ni zarada, to je jedna vrsta bahatosti i osionog ponašanja pojedinaca prema svim građanima. Komunalna milicija, komunalna inspekcija i republičke inspekcije - sanitarne, zdravstvene i inspekcije rada neće tolerisati takvo njihovo ponašanje - navela je ona.


Kaže i da je Niš spreman za treći talas virusa korona i da će narednih nedelju dana, najkasnije za deset dana, biti osposobljena hala Čair i pretvorena u privremenu kovid bolnicu za zbrinjavanje pacijenata sa lakšom kliničkom slikom.

Upitana da li će u Nišu biti uvođenja novih mera i vanredne situacije, ona je rekla da su u stalnom kontaktu sa epidemiolozima da situacija jeste nestabilna, ali ne toliko nepovoljna da bi morala da se uvodi vanredna situacija.

- Onog trenutku, ako za to bude potrebe, lako ćemo se organizovati - zaključila je ona.