PORODICA - POZIV NA BUDNOST


IZVOR: Republika - 02.11.2017 | 14:03


Poznata po produkciji dokumentarnog filma, Fondacija "Prijatelj Božiji" ovih dana završila je još jedan aktuelan dugometražni dokumentarni film pod nazivom "Porodica i svetski poredak" u kojem razotkriva glavne pokretače i projektante koji, na globalnom prostoru, vode rat protiv porodice.

Foto: youtube.com/Prijatelji Bozji

Pod parolom demokratskih prava i ljudskih sloboda iza kojih ne stoji ništa drugo do brutalni totalitarizam i pravo na izopačenost, kreatori novog svetskog poretka udarili su na brak i porodicu kao temeljnu ljudsku zajednicu i osnovni gradivni materijal ljudskog roda, srž i stožer čovekovog života. Amerika, država poznata kao rasadnik iz kojeg se širom sveta seje zlo seme svakovrsnih društvenih izopačenja zarazila je, ne samo takozvani zapadni svet, već i naše prostore.

Tako je i u Srbiji porodica postala meta na koju su se obrušile vanjske, ali i unutrašnje, domaće razarajuće sile oličene u ne malom broju organizacija koje vrše ogrman pritisak na institucije države koja, radi ostajanja na nekakvom evropskom putu, sistematski razgrađuje i ruši tradicionalni vrednosni sistem koji se u duhovnom, kulturnom i predanjskom smislu temelji na pravoslavnoj hrišćanskoj veri i porodici kao osnovnoj ljudskoj zajednici.

"Porodica i svetski poredak" je, dakle, još jedan film iz produkcije "Prijatelj Božiji", koji će uzburkati vode domaće javnosti, kako na moralnom, tako i na duhovnom planu. U filmu učestvuju poznati stručnjaci iz oblasti medicine, psihologije, politikologije, kao i duhovnici SPC, društveni radnici i porodični ljudi.