Završena sednica Kriznog štaba: Nema novih mera, ali će se rigorozno primenjivati postojeće


IZVOR: Republika - 22.10.2020 | 08:21 >> 08:22


Članovi Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa održali su jutros vanrednu sednicu na kojoj nisu donešene nove mere, ali će se u budućnosti insistirati na rigoroznijem poštoavnju postojećih mera zaštite, uključujući i kažnjavanje.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Sednica kriznog štaba

Krizni štab se sastao zbog naglog rasta broja zaraženih u našoj zemlji. Juče je oboren i crni rekord kada je registrovano više od 500 pozitivnih na koronavirus.

Doktor Srđa Janković se obratio medijima nakon sednice i naveo da neće biti uvođenje novih mera, već je cilj da se pooštri kontrola mera koje su već na snazi.

Foto: Tanjug/N. ANĐIĆ

Srđa Janković

- Nismo pooštravali postojeće mere nego je naglasak na tome da se mere koje su na snazi sprovedu oštrije. Da ne gledamo više kršenje mera i da sprečimo da se situacija dalje pogoršava - rekao je Janković. POGLEDAJ GALERIJU

Na pitanje novinara o tome da li će biti uveden PCR test na ulasku u našu zemlju, Janković je rekao da za tim trenutno nema potrebe.

 

 
$bp("Brid_03354641", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"234"});

 

- Za sada ne uvodimo ovu meru, to nije isključeno u budućnosti. Za sada je naglasak na tome da ovo što imamo sprovede rigorozno i dosledno i da svi solidarno i dosledno. Naravno, radimo i na pravnom okviru, da bude moguće i sankcionisati one koji mere krše. Apelujem na sve da više ne gledamo one slike okupljanja građanja bez poštovanja preventivnih mera - rekao je Janković.

Eventualni prelezak dece na sistem onlajn nastave se odlaže.

- Za sada za tim nema potrebe - kratko je prokomentarisao Janković.

Na kraju svog obraćanja novinarima Janković je rekao da je zabrinut zbog stanja epidemiološke situacije u Srbiji, ali i dodao da još uvek mnogo toga može da se uradi što zavisi od ponašanja svih nas.