(FOTO) MARIJI JE POTREBNA NOVA MEHANIČKA PROTEZA: Bivši fudbaler prošao istu užasnu sudbinu i pokrenuo akciju za pomoć mladoj devojci


IZVOR: Republika - 18.10.2020 | 11:40


Bivši fudbaler Miloš Vuković pokrenuo je humanitarnu akciju za pomoć studentkinji Mariji Matić, koja je zbog malignog tumora kostiju prinuđena da hoda sa protezom.

Foto: instagram.com/focused4real

Marija Mitić

Momak koji je sportsku karijeru završio 2015. posle užasne nesreće, koja je za posledicu imala gubitak noge, želi da pomogne devojci koja je u skoro identičnim problemima i da pokrene javnost ka dobrotvornom činu:

"Ovo je Marija Matić, devojka koja ima 24 godine, i koja može poslužiti kao primer kako jedna ozbiljna i jaka devojka treba da izgleda, u svakom smislu te reči.

Marija trenutno živi u Beogradu u studentskom domu, poslednja je godina na Filološkom fakultetu.
Sa nepunih 16 godina je saznala da boluje od osteosarkom , malignog tumora kostiju.

Zamislite samo kako se oseća osoba sa 16 godina kojoj doktor saopšti tako nesto, koliko ta osoba mora da ima jak karakter i volju za životom da izađe kao pobednik iz svega.

Marija Matić - broj žiro računa:
170-10428788000-09

U februaru sada već daleke 2013 godine Mariji je amputirana noga, i nakon 4 meseca rehabilitacije uspela je da se vrati koliko toliko normalnom stilu života.

Zbog stanja u našoj drzavi, kog smo svi na žalost svesni nije mogla da dobije adekvatnu protezu, od 2013. ima mehaničku protezu, koja se ne koristi ni u najsiromašnijim delovima sveta za osobe njenih godina, tužno, ali istinito.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

*** Focused4real trenutno ima novi projekat. *** Ovo je Marija Matic, devojka koja ima 24 godine, i koja moze posluziti kao primer kako jedna ozbiljna i jaka devojka treba da izgleda, u svakom smislu te reci. Marija trenutno zivi u Beogradu u studentskom domu, poslednja je godina na Filoloskom fakultetu. Sa nepunih 16 godina je saznala da boluje od osteosarkom , malignog tumora kostiju. Zamislite samo kako se oseca osoba sa 16 godina kojoj doktor saopsti tako nesto, koliko ta osoba mora da ima jak karakter i volju za zivotom da izadje kao pobednik iz svega. U februaru sada vec daleke 2013 godine Mariji je amputirana noga, i nakon 4 meseca rehabilitacije uspela je da se vrati koliko toliko normalnom stilu zivota. Zbog stanja u nasoj drzavi, kog smo svi na zalost svesni nije mogla da dobije adekvatnu protezu, od 2013 ima mehanicku protezu, koja se ne koristi ni u najsiromasnijim delovima sveta za osobe njenih godina, tuzno, ali istinito. Ja sam odlucio da pokrenem akciju prikupljanja sredstava da Mariji obezbedim C-Leg 4 protezu, koja je na trzistu 40.000e, zahvaljujuci ljudima dobrog srca dobio sam ponudu za takvu protezu za 12.750e . Proteza koja bi njoj promenila zivot iz korena, ja kao neko ko je u istoj situaciji kao ona znam da je zivot sa protezom koju ona ima jako, jako tezak. Svako ko zeli da ucestvuje u akciji moze da mi se javi putem Instagrama, mail-a, telefona, postom. ? We can do it! ? #focused4real

A post shared by Milos Vukovic (@focused4real) on Oct 14, 2020 at 12:12pm PDT

Ja sam odlučio da pokrenem akciju prikupljanja sredstava da Mariji obezbedim C-Leg 4 protezu, koja je na tržistu 40.000e, zahvaljujući ljudima dobrog srca dobio sam ponudu za takvu protezu za 12.750e . Proteza koja bi njoj promenila život iz korena, ja kao neko ko je u istoj situaciji kao ona znam da je život sa protezom koju ona ima jako, jako težak. Svako ko želi da učestvuje u akciji može da mi se javi putem Instagrama, mail-a, telefona, postom."