MEGA BLAM direktorke Treće beogradske gimnazije u jutarnjem programu: Ne može da sastavi rečenicu, počela da muca


IZVOR: D. P. - S. A. - 29.09.2020 | 03:53


Olga Čokaš. To ime vam verovatno ne znači puno, osim ako ste pre nekoliko dana gledali direktno uključenje direktorke Treće beogradske gimnazije u jutarnji program TV Prva, nakon kojeg su se, kako se to popularno kaže, usijale društvene mreže. Nažalost, ne zbog nečeg lepog.

Foto: printscreen/TVPRVA/ilustracija

Olga Čokaš

Revnosni tviteraši, gledaoci programa koji je vodio Filip Čukanović, osim primedbi na njen izgled, o čemu ćemo kasnije, izbrojali su koliko je puta za nepuna tri minuta izgovorila "znači", uz još poneko "znaš" i ostale poštapalice. Ravno 20 puta. Kako su odmah počeli da pišu u velikom broju komentara: "Baš lep primer za decu koja idu u njenu školu".

Ona je, inače, profesorka engleskog jezika.

- Žena je 100 puta za tri minuta ponovila reč znači. Profesorka i direktorka škole, a ne zna da priča. Sramota - primetio je jedan tviteraš.

Jednog tviteraša nije mrzelo, pa je izbrojao da je upotrebila 20 istih poštapalica za nepuna tri minuta

 

S druge strane, Čokašova je na TV gostovanju privukla pažnju i provokativnim dekolteom. "Zlobni" tviteraši opet su konstatovali da je pravo iz noćnog provoda došla na posao. Izazovnu providnu haljinu upotpunila je crvenim karminom, pa je njena priča o koroni među srednjoškolcima pala u drugi plan.

Deci se mora dati primer

Psiholog Aleksandra Janković konstatuje da je činjenica da direktori generalno u bilo kojoj školi moraju da imaju neki kodeks i pravila ponašanja koji podrazumeva, naravno, i dres kod.

Foto: youtube.com/ RTV Pink Official

Aleksandra Janković

- Ne možemo očekivati od dece da formiraju dobar ukus, pogotovo od adolescenata da se oblače primereno, ako to ne uradimo ličnim primerom - komentariše Jankovićeva.

Na pitanja Srpskog telegrafa poslata mejlom Olga Čokaš nije želela da odgovori, dok se na broj telefona u školi niko nije javljao.

Treća beogradska gimnazija smeštena je u Njegoševoj ulici na Vračaru, a slovi za elitnu i strogu školu. Prvi su još 2004. uveli dvojezičnu nastavu na francuskom i italijanskom jeziku. Tokom 160 godina postojanja u školskim klupama ove gimnazije sedele su znamenite ličnosti poput Ljube Nenadovića, Mome Kapora, Borislava Pekića i drugih.