Zorana Mihajlović pozvala Danijelu Štajnfeld da bude odgovorna i prijavi silovanje


IZVOR: Tanjug, Republika - 31.08.2020 | 09:10


Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović pozvala glumicu Danijelu Štajnfeld da, ukoliko ima osnova, priavi slučaj silovanja.

Foto: Tanjug/M. MIRČETIĆ

Zorana Mihajlović

Potpredsednica Vlade Srbije je izjavila da su nasilje nad ženama, uključujući seksualno zlostavljanje i silovanje žena, veoma osetljive i za žrtve i društvo u celini teške teme i da se sa tim ne treba igrati, saopšteno je iz njenog kabineta.

Mihajlović je istakla da su institucije države tu da rade svoj deo posla i pozvala žene da ne ćute i da prijave nasilnike.

- Niko nije toliko jak da ne odgovara za nedela koja je učinio. Nezahvalno je da u ovom trenutku komentarišem navode glumice Danijele Štajnfeld, ali kao javna ličnost ona ima odgovornost i zato ukoliko postoji osnova i ukoliko je, nažalost, preživela seksualno zlostavljanje, pozivam je da slučaj prijavi nadležnim institucijama - rekla je Mihajlović.

 
$bp("Brid_98864965", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"234"});

Ona je dodala da će se na taj način sprečiti nasilnik da to ponovi i da povredi još neku ženu ili devojčicu.

- Verujem i da će svojim primerom biti podstrek i drugim ženama koje u svom iskustvu imaju ovakve traume. Niko nije jači od institucija i ohrabrujem žene da nasilnike prijave - rekla je Mihajlović.