REPUBLIKIN RETROVIZOR: Vučićevi planovi o vladi, Jovanović zamenio Jeremića za Đilasa i blatio Mariniku, užasni udes na Košutnjaku, Barsin debakl


IZVOR: Republika - 16.08.2020 | 04:03


Sedmicu iza nas obeležila su sa političke strane izjave predsednika Vučića o novoj vladi i previranja u opoziciji. Što se tiče hronike, sve je potresla nesreća u Košutnjaku gde je mlada devojka ostala bez stopala posle divljačkog udarca automobila. Ljubitelji sporta su dočekali povratak Lige šampiona, obeležen neverovatnim rezultatima.

Foto: Fotomontaža (Tanjug, AP)

Najbitnij događani prethodne nedelje

Priprema se nova vlada

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prilikom obilaska Savskog trga i radova na spomeniku Stefanu Nemanji istakao da će SNS održati sastanak sa ciljem da se odredi najbolji scenario za novi sastav vlade.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Opšrinije pročitajte ovde.

Opozicioni sukobi, prelasci iz jedne stranke u drugu i iznošenje prljavog veša

 

Partije koje su SZS zamenili Udruženom opozicijom Srbije i dalje pokazuju neprikrivenu sujetu i međusobni razdor. Prelazak Nikole Jovanovića iz Narodne stranke Vuka Jeremića u Đilasovu Stranku slobode i pravde je podigao mnogo prašine. Doprineli su i audio zapisi razgovora Jovanovića sa jednim od čelnika SSP-a na kojima se može čuti Jovanović kako žestoko kritikuje Jeremića, doskorašnjeg nadređenog. 

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Nikola Jovanović

Novi član Đilasovog kolektiva nije zaobišao ni Mariniku Tepić, istakavši da, lepim rečima, ne bi bila nikakav politički faktor da joj nije Đilasa.

Opšrinije pročitajte ovde.

 

 
$bp("Brid_97507230", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"234"});

 

Stravičan udes u Košutnjaku

 

Vesti iz hronike je bilo pregršt. Bez sumnje je najšokantnija bila vest o tragediji kroz koju je prošla devetnaestogodišnja Teodora. Devojku je pokosio automobil koji se kretao veoma brzo Ulicom kneza Višeslava i koji se nije zaustavio ni nakon udarca. Tom prilikom je ostala bez stopala. Očevici kažu da je auto bio crven i da je najverovatnije u pitanju škoda fabija. Voditeljka Pinka Dea Đurđević je poslala poruku podrške, jer iz ličnog iskustva zna kolike su to užasne muke.

Foto: Republika

Lokacija udesa

Opšrinije pročitajte ovde.

Antologijska bruka Barselone, provlačenje PSŽ-a

Završnica Lige šampiona u formi tunira nije izdala. Format bez revanša, na stadionu Sportinga u Lisabonu dao nam je pregršt uzbuđenja kroz četvrtfinalne duele.

Pari sen Žermen je u sudijskoj nadoknadi preokreo protiv Atalante i sa 2:1 prošao dalje. Iznenađenje Lajpcig je istim rezultatom savladao favorizovani Atletiko Madrid. 

Foto: Tanjug/AP

Kutinjo, strelac dva od osam golova u mrežu Barse

Ipak, svu slavu prikuplja Bajern istorijskim sravnjavanjem moćne Barselone sa 8:2. Bavarci su bili nemolisrdni, a Katalonci i naročito Leo Mesi ne pamte ovakav debakl.