SJAJNO! U KC Vojvodina izlečena porodilja od korona


IZVOR: Tanjug - 19.04.2020 | 17:26


Iz KC Vojvodine danas je porodilja, koja je izlečena od korona virusa, otpušena sa novorođenčetom koje je došlo na svet 15. aprila, izjavila je direktorka KC Vojvodine Edita Stokić.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

- Ona je rodila zdravo muško dete pre četiri dana, danas su otpušteni, majka je bila u dva navrata negativna na testovima kao i beba, tako da su mogli da napuste bolnicu - rekla je dr Stokić za Tv Pink.

Ona ističe da ipak mora postojati oprez i da se nastavi sa merama izolacije i zabrane kretanja koje je prepisala struka.


- Sada sa dobrim vestima pažnja ne sme da nam popusti - rekla je dr Stokić, dodajući da moramo da poštujemo preporuje epidemiološke službe.

Stokić ističe da se 150 pacijenata leči u Korona centru, i 191 u privremenoj bolnici na Sajmu, i navodi da se kod njih sedam, s obzirom na težinu stanja, zahteva primena mehaničke ventilacije.

Ona je rekla da je iz KC Vojvodine svakodnevno, u zavisnosti od stanja zdravlja, otpuštaju pacijenti, čija je analiza krvi pokazala da su negativni na Kovid-19 i oni, kako kaže, nastavljaju lečenje u svojim mestima boravka.