Apel Srpskog telegrafa i Republike: Odlikujte heroja!


IZVOR: Republika - 14.04.2020 | 15:14


Doktor Miodrag Lazić, čovek koji je sebe nesebično žrtvovao za srpski narod sa obe strane Drine, do poslednjeg časa ostao uz svoje pacijente i na kraju podlegao opakoj bolesti, zaslužio je da bude posthumno odlikovan.

Foto: youtube.com/RTS Program za dijasporu - Zvanični kanal

Istinski heroj Srbije: Miodrag Lazić

Srpski telegraf i portal Republika apeluju da mu se Srbija na ovaj način oduži za sve što je dao svom narodu i da na taj način zauvek bude upamćen kao heroj.

Podsetimo, doktor Lazić preminuo je danas od posledica koronavirsa, a iz Sindikat lekara i farmaceuta Srbije pozvali su sve lekare u Srbiji da mu u sredu 15. 04. 2020. godine u 10 časova minutom ćutanja odaju počast.

Doktor Lazić će ostati upamćen kao heroj koji je svom narodu pomogao u najtežim okolnostima. Tako je, primera radi, doktor Lazić sada već davne 1999. godine napustio siguran i udoban život lekara hirurga u Nišu i zaputio se u tadašnju Republiku Srpsku Krajinu, gde je radio u bolnicama u Dvoru na Uni, u Glini i Kostajnici.

Kao nestvaran rekord koji će svakako ostati zapisan i ostati iza ovog velikog čoveka je činjenica da je za za pet godina rata uradio 12.000 operacija!

O doktoru Laziću snimljen je dokumentarni film "Dnevnik ratnog hirurga", autora Siniše Grabeža, u produkciji Radio-televizije Republike Srpske. Kada je 1996. godine krenuo nazad za Niš, bio je vidno uzbuđen.

- Odlazim sa tugom i setom. Ponosan sam što sam se borio i delio dobro i zlo sa herojskim narodom Srpskog Sarajeva. Tužan sam i slomljen zbog njihove tragedije - rekao je tada dr Miodrag Lazić.