Uhapsiti Brkića zbog pretnje ubistvom Vučića i predsednikove porodice


IZVOR: Republika - 06.04.2020 | 07:48


Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost podneo je krivičnu prijavu protiv Milovana Brkića, koji je u gostovanju u jednoj emisiji direktno pozvao na ubistvo predsednika Republike Aleksandra Vučića, predsednikove dece i supruge.

Foto: Promo foto

Mario Spasić

- Potpuno je neprihvatljivo da bilo ko javno i nedvosmisleno poziva na ubistvo izabranog predsednika  Republike Aleksandra Vučića, predsednikove dece i supruge, kao što to u produženom dejstvu radi Milovan Brkić, samoproklamovani novinar čiji porivi nikad do kraja nisu istraženi.

O kome god da se radi, a posebno kada je reč o predsedniku jedne države, ne sme tuzilaštvo tolerisati pretnje koje mu se upućuju jer to jeste direktan udar na nacionalnu bezbednost i poziv za samoorganizaciju različitih pripadnika mafijaške klike da udare na najvišeg nosioca državnog suvereniteta Srbije.

Očekujemo od Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da naloži Brkićevo privođenje i određivanje pritvora, kako bi se napokon otkrilo kakve sve umobolne ciljeve ovaj čovek ima i tako zaštiti i predsednikovu decu i predsednikovu suprugu i samog predsednika - izjavio je u saopštenju Mario Spasić, generalni sekretar