CarGo studentski volonterski servis počeo sa radom


IZVOR: Republika - 18.03.2020 | 13:16


Studenti volonteri sa više fakulteta, koje je okupilo udruženje građana CarGo danas su započeli akciju tokom koje će dostavljati porudžbine najstarijim i najugroženijim sugrađanima kako bi u periodu vanrednog stanja ostali u svojim domovima i zaštitili sebe od posledica Korona virusa.

Foto: CarGo

Aleksandar Vučić, predsednik Udruženja građana CarGo apelovao je na starije i najugoženije građane da ostanu kod kuće i da poštuju odluke nadležnih organa jer neće biti sami, već će CarGo servis na točkovima biti uz njih.

- CarGo je čuo apele države i zato smo stavili na raspolaganje građanima sva sredstva, svu infrastrukturu, prostore, opremu, automobile, a studenti su nam se pridružili i nesebično krenuli u akciju pomaganja starijima i ugroženima - istakao je Vučić.

Foto: CarGo

On je dodao da najugroženiji sugrađani mogu da se jave svakog dana do 12 časova i poruče šta im je potrebno od osnovnih životnih namirnica, a da se dostava radi istog dana od 12 do 18 časova.

- Obezbedili smo neophodnu opremu za zaštitu, kako bismo zaštitili i mlade i sugrađane kojima će se dostavljati namirnice. Automobili se dezinfikuju više puta dnevno, studenti imaju maske, rukavice i sve je organizovano na najvišem nivou uz poštovanje svih propisa - rekao je predsednik CarGo i pozvao kompanije da se pridruže akciji i pokažu solidarnost.

Foto: CarGo

Marija Milić studentkinja završne godine Više medicinske škole odazvala se pozivu za pomoć i dodala da je njena dužnost jer se za to i školuje da pomaže građanima i da je ovo trenutak da se svi studenti uključe i olakšaju život najstarijima.

U CarGo volonterskom centru se nalazi 30 studenata, a Nemanja Antonijević sa Pravnog fakulteta je pozvao kolege da se jave kako bi pomogli i uradili nešto lepo za sve bake i deke koji moraju da budu u svojim kućama.

Foto: CarGo

- Svi mogu da se jave na društvenim mrežama Foruma studenata prava, zatim Savezu studenata rudarsko geološkog falulteta i ostalim organizacijama - kazao je Antonijević.

Svi stari i ugroženiji sugrađani mogu da se jave svakog dana na brojeve telefona 064/4017-829, 060/8374-064, 060/8374-092, 069/8061-745 i 061/1744-353, nakon čega će istog dana biti organzovana dostava potrebnih namirnica i lekova.