DOBRO SE PAZITE KRAJEM SLEDEĆE NEDELJE: Stižu nam svi vesnici hladnoće i tame!


IZVOR: Republika - 30.09.2017 | 11:44


Ispred nas je ostalo još nekoliko toplih jesenjih dana. Već za drugu polovinu naredne nedelje najavljene su jake kiše, pa čak i sneg.

Foto: pixabay.com

Krajem sledeće nedelje pašće prvi sneg u Srbiji
Danas će se u glavnom gradu temperatura kretati od 13 do 18 stepeni, a do kraja dana pretežno sunčano.

 

Sunčano će biti u Vojvodini, u Nišu za stepen toplije nego u Beogradu, u užičkom kraju danas maksimalnih 19, dok će najtoplije biti u Prijepolju sa 20 stepeni. Na Zlatiboru i Tari danas najviša temperatura će iznositi 12 stepeni.

Drugi deo vikenda i početkom iduće nedelje očekuje nas uglavnom sunčano vreme, slično današnjem. U svim krajevima jutra će biti veoma sveža, a tokom dana nešto toplije vreme.

U pomoravlju i podunavlju duvaće Košava, a u ostalim krajevima slab istočni i severoistočni vetar. U utorak će u prepodnevnim časovima biti toplo i sunčano, a popodne stiže naoblačenje sa kišom, koje će prvo zahvatiti sever i zapad Srbije. 

U pomoravlju i podunavlju duvaće Košava, a u ostalim krajevima slab istočni i severoistočni vetar. U utorak će u prepodnevnim časovima biti toplo i sunčano, a popodne stiže naoblačenje sa kišom, koje će prvo zahvatiti sever i zapad Srbije, prenose agencije.

Zahlađenje i kiša će potrajati nekoliko dana u drugoj polovini iduće sedmice sa temperaturama ispod proseka za početak oktobra, a na planinama moguć prvi sneg. Za idući vikend meteorolozi predviđaju manji porast temperature.