BASARIN SIN SE OGRADIO OD POTPISA KNJIŽEVNIKA: Puna podrška Srbima u Crnoj Gori


IZVOR: Tanjug - 31.12.2019 | 14:29


Relja Basara, sin Svetislava Basare, jednog od potpisnika "Apela za osudu ugrožavanja mira u Crnoj Gori", ogradio se od potpisa svog oca iskazavši podršku Srbima u Crnoj Gori.

Foto: twitter.com/PricajNet

Svetislav Basarta

- U potpunosti se ogra]ujem od potpisa koji je moj otac ostavio na onom pismu. Svako može da potpiše šta god hoće, ali kad je ova glupost u pitanju, moram da se ogradim, i pored toga što je potpis lični. Puna podrška Srbima u Crnoj Gori - napisao je Basara na svom Fejsbuk profilu.

Podsećamo, grupa političara, politikologa, advokata, istoričara, novinara, uputila je javni apel za osudu ugrožavanja mira u Crnoj Gori, navodeci da je država Crna Gora izložena pokušaju nasilne destabilizacije, ugroženi su joj mir, teritorijalni integritet, ustavni poredak, vladavina zakona, jednakost građana i ravnopravnost crkava i verskih zajednica.

- Strateg, pokrovitelj, logističar i naredbodavac poslednjeg pokušaja destabilizacije Crne Gore je zvanični Beograd, odnosno vlasti Srbije, Srpska pravoslavna crkva i najvece opozicione stranke. I ovoga puta srpske elite konsensualno od vlasti u Srbiji zahtevaju radikalnu reakciju - navodi se u apelu, koji, izmedu ostalih, potpisuju Svetislav Basara, Nataša Mičić, Latinka Perović, Čedomir Jovanović.