5G robotići na Festivalu nauke


IZVOR: Republika - 05.12.2019 | 15:54


Peta generacija mobilne telefonije već izvesno vreme je tehnološka tema broj jedan. Predstavljanjem mogućnosti 5G tehnologije na Festivalu nauke, mts nas u saradnji sa kompanijom Ericsson dovodi na korak bliže budućnosti koju želimo da naslutimo. Posetioci mts postavke imaće tako priliku da (raz)otkriju u kojim sve oblastima će ova tehnologija uskoro naći svoju primenu.

Foto: Promo foto

Robotizacija mnogih procesa samo je jedna od mogućnosti koja je će na festivalu biti prikazana kroz dinamičnu igru dva simpatična robotića, koji se kreću putem senzorâ za svetlost i za boje. Mnoge oblasti će doživeti krupnu transformaciju i sasvim je jasno da primena 5G tehnologije neće zaobići ni gejming industriju. Gejmeri znaju koliko je važno da imaju brz i pouzdan internet, bez kašnjenja, a 5G će im upravo to obezbediti. Da VR okruženje nije pogodno samo za gejming, posetioci će moći da otkriju tokom virtuelnog obilaska nekoliko objekata u Švedskoj, gde će moći da steknu veoma detaljan uvid u unutrašnjost jedne uobičajene poslovne zgrade ili doma, gotovo kao da se tamo upravo nalaze. 

Foto: Promo foto

Posetite mts postavku u Hali 3 Beogradskog sajma kako biste odškrinuli vrata naše buduće svakodnevice, ili da se razonodite uz različite zabavne naučne eksperimente koje deca kasnije mogu da ponove i u svom domu.