ŠARČEVIĆ ODRŽAO OBEĆANJE: Svetosavska nagrada i stalan posao za hrabrog profesora iz Velike Plane


IZVOR: Tanjug - 25.11.2019 | 14:03


Ministar prosvete Mladen Šarčević apelovao je danas na stručna društva da dodele Svetosavsku nagradu, profesoru Slavoljubu Stojadinoviću iz Velike Plane i izrazio nadu da će hrabri profesor biti primljen u stalni radni odnos.

Foto: facebook.com/printscreen

Slavoljub Stojadinović

Stojadinović je 22. novembra savladao napadača G.T. koji je upao u školu "Vuk Karadžić" u Velikoj Plani i ispalio dva hica iz automatske puške.

- Profesor Stojadinović se poneo onako kako se vitez ponaša i ovom prilikom upućujem apel stručnim društvima i njegovom kolektivu da ga kandiduju za Svetosavsku nagradu. To je nešto najviše što mi dajemo i zaista verujem da će se to dogoditi - rekao je Šarčević u ministarstvu prosvete.


Profesor fizičkog vaspitanja, Salvoljub Stojadinović radi 20 godina, ali nije zaposlen za stalno. Ministar se nada da će profesor biti uskoro primljen u stalni radni odnos, iako je još na snazi zabrana zapošljavanja u javnom sektoru iz 2014. godine.

- Zamoliću komisiju Vlade, jer mislim da imam toliko autoriteta, da mi dozvole da zamolim direktorku škole, da podnese zahtev za radno mesto, odnosno za puštanje konkursa - kazao je ministar Šarčević.

Profesor fizičkog vaspitanja je u petak čuo vrisak dece i ušao na čas filozofije gde je zatekao G.T. sa automatskom puškom i eksplozivom. Zamolio je đake da izađu iz učionice, nakon čega je savladao napadača i tom prilikom mu je povređena ruka.