Privredni gigant dolazi u Staru Pazovu: MTU donosi 500 radnih mesta!


IZVOR: Republika - 28.10.2019 | 11:37


Dolazak kompanijom "MTU Aero Engines" predstavlja ogroman značaj za opštinu Stara Pazova. Prema rečima predsednika Opštine Stara Pazova Đorđa Radinović, a buduće poslovanje takvog giganta pozitivno će uticati ne samo na ovu opštinu, već i čitav region.

Foto: Privatna arhiva

Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova

– Ono što je za nas najbitnije to je otvaranje velikog broja radnih mesta i zapošljavanje kako građana iz staropazovačke opštine tako i upošljavanje radne snage I van teritorije naše opštine. Ono što znamo o poslovanju kompanije MTU upućuje na veliku verovatnoću da će na ovim prostorima biti aktivna dugi niz godina i verujemo da će otvoriti velike mogućnosti za povezivanje potencijalnih kooperanata kojih u bogatoj ponudi pazovačke privrede ima mnogo – rekao je predsednik Radinović.

Kako se moglo čuti iz ranijih najava, kompanija MTU svoju proizvodnju treba da započne 2022. godine s oko 500 radnih mesta, dok će u krajnjoj fazi upošljavati oko 2.000 radnika.

- Ako se tome pridodaju i kooperanti koji će sarađivati, očekuje se da će broj zaposlenih biti i nekoliko puta veći u odnosu na najavljenih 2.000 radnih mesta – istakao je Đorđe Radinović.

Ovo je samo nastavak velikog interesovanja stranih kompanija za ulaganje u opštinu Stara Pazova . Inače, MTUje  među prvih pet proizvođača motora za avione u svetu, a prva je u njihovom održavanju i ima 700 klijenata u svetu. Sedište kompanije, koja posluje u 15 država u svetu, je u Minhenu. Ima vodeću ulogu u pružanju usluga održavanja i servisa za motor V2500 koji se nalazi u avionu "Erbas A 320". U vojnom sektoru, MTU Aero Engines je vodeći industrijski partner za skoro sve tipove motora nemačke avijacije.

Stavovi izneti u ovom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove opštine Stara Pazova