CarGo podržao festival klasične muzike sa preko 100 mladih muzičara! Vučić: Podržaćemo i druge projekte u oblasti kulture


IZVOR: Republika - 06.10.2019 | 15:25


Udruženje građana "CarGo“ prepoznalo je značaj kulturne saradnje između Srbije i Nemačke i tim povodom je doniralo sredstva za festival klasične muzike "Leteći muzički ključevi“ za više od 100 mladih muzičara iz dve zemlje.

Foto: Promo foto

Predsednik Udruženja Car Go Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić, predsednik Udruženja "CarGo“ istakao je da je počastvovan što je deo ove lepe priče koja ujedinjuje mlade na njihovom putu da jednog dana postanu velika muzička imena.

- Prepoznali smo značaj saradnje između Srbije i Nemačke, ali i razvoja kulture u Srbiji, te smo zato smo rešili da podržimo ovaj sjajan festival klasične muzike. Ovo je prvi, ali svakako ne i poslednji angažman udruženja u oblasti kulture - rekao je Vučić i istakao da je ovo samo početak i da će uskoro CarGo podržati i nastup jednog od najčuvenijih svetskih izvođača klasične muzike u Beogradu.

Vučić je dodao da je bila velika čast da prisustvuje zajedničkom koncertu dece iz Nemačke i Srbije i da se nada da je to lepa slika Srbije koja će otići u svet.

- Želimo da ovaj projekat postane tradicija i da svake godine naši i učenici iz drugih zemalja nastupaju i usavršavaju se, ali i da uče o drugoj kulturi, pomeraju granice i šire vidike. Srbija jeste svet, a danas to još jednom dokazujemo - zaključio je Aleksandar Vučić.

Festival klasične muzike „Leteći muzički ključevi“ održava se od 2015. godine u saradnji Muzičke škole „Josip Slavenski“ i Gradske muzičke škole iz Zolingena. Ove godine festival se održava u Beogradu do 6. oktobra.