(FOTO) Ovako će izgledati novi Klinički centar Srbije


IZVOR: Tanjug - 16.08.2019 | 08:18 >> 09:26


Završeni su grubi građevinski radovi na izgradnji nove zgrade Kliničkog centra Srbije, predstoji rekonstrukcija postojeće kule, da se uradi fasada na obe zgrade, unutršnji radovi, postavljanje instalacija, opremanje.

Foto: Promo

Nova zgrada KCS

Planirani rok za završetak rekonstrukcije KCS je 6. avgust 2021. godine.

Nova zgrada ima 12 spratova, grubi građevinski radovi urađeni su 2,5 meseci pre roka, a radnike koji su angažovani na gradilištu danas je posetio ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

U novoj kuli biće smešten Urgentni centar, zatim 20 operacionih sala, imaće najmanje 300 bolesničkih kreveta, 150 kreveta intenziovne nege, odeljenje za angiografiju, odeljenje nuklearne medicine, laboratorija.

Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

Predstoje radovi na fasadi, postavljanje instalacija - vodovod i kanalizacija, elektro i mašinske instalacije.

Ministar zdravlja je nakon razgovora sa radnicima rekao da je njihov jedini zahtev bio da ne ostanu bez posla i da se odmah nastavi sa radovima na drugoj fazi.

- Niko neće ostati bez posla, svi će nastaviti da rade na fazi B i na ostalim fazama - rekao je Lončar i dodao da su na rekonstrukciji KCS angažovani radnici iz Srbije.

Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

Ministar kaže da je sa izvođačem radova dogovoreno da se do zime ugrade prozori i vrata, kako bi tokom zime mogli da se rade unutrašnji radovi.

On je podsetio da je završen KC Niš, ali i da uskoro počinju radovi na rekonstrukciji KC Vojvodina i KC Kragujevac.

- To je nova dimenzija Srbije. Obećali smo to građanima Srbije, ljudima koji rade u zdravstvu, pacijentima i to ostvarujemo. Imaćemo potpuno nova četiri klinička centra - naglasio je ministar.

Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

Po starom srpskom običaju za završetak grubih građevinskih radova pripremljen je i ručak za radnike - vojnički pasulj, a oni su ministra darivali košuljom.