Prvi avion "Er Srbije" poleće večeras sa "Konstantina Velikog", a evo zašto je broj 11 od danas istorijski važan za Nišlije!


IZVOR: Republika, Tanjug - 15.07.2019 | 08:02


Sa aerodroma "Konstantin Veliki" večeras poleće prvi avion "Er Srbije" iz Niša na redovnoj liniji do Nirnberga! Istorijski značaj ovog događaja uvećan je i činjenicom da će ovaj prevoznik iz Niša leteti ka još 11 novih destinacija.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Ilustracija

Pored Nirnberga, sa Aerodroma "Konstantin Veliki" putnici imaju priliku da lete i do Frankfurta (Han), Hanovera, Fridrihshafena, Karslruea, Salcburga, Rima, Bolonje, Budimpešte, Geteborga, Ljubljane i Tivta.

Direktor Turističke organizacije Niš Uroš Parlić  navodi da su nove linije značajne za privrednike, građane, razvoj Niša i ovog dela Srbije.

- Nadam se da će se sa uvodjenjem novih linija povećati i broj turista u Nišu. Mi ćemo zajedno sa kompanijom "Er Srbija" da imamo zajedničku kampanju, tako da očekujemo da će se to odraziti na ukupan broj turista, naročito stranih i nadamo se da ćemo na taj način pospešiti turističku privredu grada - dodaje Parlić.