Odlepićemo od vremena! Evo šta nas sad čeka za Đurđevdan


IZVOR: D. SIMIĆ - 04.05.2019 | 05:30


Sunčani intervali drugog dana maja samo su nas na tren obradovali jer nas već početkom sledeće sedmice ponovo očekuje pravo jesenje vreme. Kako meteorolozi najavljuju, toplo i sunčano zadržaće se do ponedeljka, a onda ponovo stiže zahlađenje sa kišom i pljuskovima.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Prema navodima meteorologa Đorđa Đurića, vreme će se sa nama igrati već prvog dana vikenda, kada će se smenjivati sunce i pljuskovi, a maksimalna temperatura biće 23 stepena. 

- Umereno toplo će biti i u subotu i u nedelju. Ipak, drugog dana vikenda se u svim krajevima Srbije očekuje jače naoblačenje i zahlađenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U pojedinim predelima biće uslova za grad, olujni vetar i obilnije padavine - kaže on.

Početkom nedelje će pak, kako navodi Đurić, doći do velikog pada temperature.

- U ponedeljak će biti veoma hladno, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, dok će na planinama pasti sneg. Maksimalna temperatura kretaće se uglavnom od osam do 12 stepeni. Više temperature, do 16 stepeni, očekuju se u Bačkoj, Sremu, Mačvi i Podrinju - poručuje Đurić.

 

Slično vreme za Đurđevdan najavljeno je i za Beograd, gde će biti oblačno i hladno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura iznosiće 10 stepeni.

Razvedravanje meteorolozi najavljuju za utorak, ali će i dalje biti hladno za ovo doba godine. Toplije vreme očekuje nas u sredu, kada će biti pretežno sunčano.