Skandal u DZ Stari grad: Majke sa bolesnom decom čekaju tri sata


IZVOR: Republika - 16.04.2019 | 18:54 >> 18:53


Dom zdravlja Stari grad samoinicijativno je uveo krajnje čudnu praksu po kojoj roditelji bolesne dece telefonom unapred moraju da zakažu pregled, ukoliko ne žele da čekaju i po nekoliko sati, otkriva Republika.rs.

Foto: Republika

Dom zdravlja Stari grad u Siminoj ulici u Beogradu

Upravo ovo iznenadilo je našu čitateljku koja je tri puna sata sa bolesnim detetom provela u čekaonici, jer prethodno nije zakazala pregled.

- Pa, na šta ovo liči?! Morali smo da čekamo tri sata dok prođu svi koji su zakazali pregled, da bismo došli tek na kraju - žali se naša čitateljka.

Foto: Republika

Kako nam je objasnila, novine u DZ Stari grad, po kojima je morala da zakaže pregled, dobila je usmeno.

- Kada sam tražila dopis na kome to piše, rečeno mi je da oni to nemaju, nego da su se doktorke dogovorile (?!?) - rezignirana je naša sagovornica.

S druge strane, direktorka DZ Stari grad Vesna Janjušević kaže da nije upoznata sa konkretnim slučajem, ali da i nije praksa da roditelji bolesne dece moraju da zakazuju preglede.

- Sa navodnim usmenim dogovorom zaposlenih doktorki nisam upoznata. Što se tiče nezadovoljnih roditelja, uvek mogu da meni obrate u toku radnog vremena, a postoje i drugi kanali da se ulože primedbe na rad - poručila je ona.