Šok! Žena bez dozvole vozila autobus na liniji Beograd - Subotica


IZVOR: novosti.rs, Republika - 24.02.2019 | 17:22


Kikindska policija je u nedelju pre podne, oko 9.30 sati, isključila iz saobraćaja veliki dabl-deker, autobus beogradske "Laste" koji je saobraćao na liniji Beograd-Subotica, jer je kontrolom utvrđeno da nije tehnički ispravan.

Foto: ST/V. LUKIĆ

Foto: Ilustracija

Osim toga, njime je upravljala T.A (31) bez vozačke dozovole. 

Kako je "Novostima" potvrđeno u Policijskoj upravi u Kikindi, njihova patrola je utvrdila da žena koja je bila za volanom nema vozačku dozvolu za D kategoriju neophodnu za upravljanje autobusom, a osim tehničke neispravnosti vozila, postoje sumnje da je bilo prekršaja u korišćenju tahografa kao i drugih nepravilnosti.

- Autobus je isključen iz saobraćaja, nalazi se na autobuskoj stanici u Kikindi, a putnici su zbrinuti. Autobus je saobraćao na redovnoj liniji Beograd - Subotica preko Kikinde. Zanimljivo je se u papirima kao formalni vozač navodi N.R (59), ali je vozilom upravljala žena bez vozačke dozvole - potvrđeno je "Novostima" u policiji.

Autobus nije napravio nikakav saobraćajni prekršaj prilikom vožnje, već je zaustavljen tokom radovne kontrole saobraćaja na području Kikinde.

Zbog naknadno ustanovljnih prekršaja ovog prekršaja policija će podneti odgovarajuće prijave.