Bastać napao Parking servis, direktor mu odgovorio: LAŽE KAO PAS!


IZVOR: Republika - 19.02.2019 | 14:05


Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać brutalno je napao Parking servis zbog uspostavljanja novog sistema parkiranja i uvođenja ekstra ljubičaste zone u centru. Kao glavni razlog nezadovoljstva, novim sistemom, Bastać navodi ugrožavanje građana Opštine, ali i to da vlast nastavlja da sprovodi loše planirane projekte. Na ove neistine i optužbe stigao je odgovor direktora Parking servisa Andrije Čupkovića.

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ/S.T/N. MANDIĆ

Andrija Čupković u klinču sa Markom Basatćem

- Laže kao pas! Stanari koriste 24h za 6.500 dinara i imaju svoje mesto rezervisano. Obilićev venac su dogradili i omogućili stanarima po povlašćenoj ceni da se parkiraju od 0-24h na rezervisano mesto koje samo oni mogu da koriste. Uveli smo zone koje nisu poskupele samo dodatni sat da ne bi plaćali dnevne karte oni koji imaju potrebe da ostanu duže. Cene za stanare su 457 dinara mesečno u njihovoj zoni od 0-24h - objašnjava direktor Parking servisa.

Čupković je naglasio da je svim građanima koji se naslanjaju na novu ljubičastu zonu omogućeno parkiranje u obe zone.

- Zone su napravljene za rezidente, a ne za posetioce. Uvođenjem ljubičaste zone smo pomogli građanima koji tu žive da imaju gde da se parkiraju. U suprotnom da može duže parkiranje oni ne bi imali gde da se parkiraju - ističe Čupković.

S druge strane predsednik opštine Stari grad tvrdi da su nakon njegove reakcije prmenjene zone za parkiranje.

- Drago mi je da su gradske službe reagovale na naš apel da se stanarima starog gradskog jezgra omogući da svoja vozila parkiraju u blizini zgrada u kojima žive. Ovo je velika pobeda građana Starog grada, jer su uticali na promenu sramne odluke čelnika gradskog preduzeća - kaže Marko Bastać.