IZNENADIĆETE SE! Detaljna vremenska prognoza za narednih 30 dana


IZVOR: telegraf.rs, Republika - 16.02.2019 | 13:20


Ako vam ništa ne ide od ruke, vreme će ići sigurno! Očekuju se temperature koje su iznad proseka za ovo doba godine. Dakle, lepo vreme, lepo raspoloženje, bez snega, bljuzge i nervoze u saobraćaju i šire.

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Foto: Ilustracija

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda u prvoj nedelji druge polovine februara očekuju nas temperature i iznad 12 stepeni Celzijusa.

Vreme će biti suvo, ali će nas jutarnje temperature podsećati da je kalendarski i dalje zima, s obzirom na to da će one biti oko nule.

- Od 16. februara do sledećeg četvrtak biće stabilno i pretežno sunčano vreme. Od ponedeljka 18. februara temperature će biti iznad proseka za ovo doba godine.  Za taj dan se očekuje da će temperature biti između 10 i 15 stepeni, a u utorak i sredu će dostići i 16. stepen. Inače, prosečna temperatura za ovo doba godine bude oko šest, sedam stepeni - izjavio je za Telegraf.rs Đorđe Đurić, meteorolog.

Od petka 22. februara postepeno će padati temperatura i već za taj vikend očekuje nas povećanje oblačnosti kao i jaka kiša u nekim delovima zemlje, a prema očekivanjima do 15. marta neće biti ledenih talasa. Nakon tri dana kiše i zahlađenja se opet očekuju temperature do 12 stepeni.

U prvoj nedelji marta živa u termometru će biti između četiri i 10 stepeni Celzijusove skale. Jutarnje će se kretati oko nule.

Do 15. marta nas očekuje porast temperature. Maksimalna će biti i do 16 stepeni, ali je kiša najavljena od 7. do 15. marta.

Iako je toplo vreme, prema mišljenju Đorđa Đurića, meteorologa to neće uticati na skijašku sezonu i oni koji vole ovaj zimski sport mogu da očekuju da će na Kopaoniku i Staroj planini moći da se skijaju još najmanje mesec i po dana.