Doček Srpske Nove godine u Jagodini za pamćenje: Građane zabavljao Haris Džinović


IZVOR: Tanjug, Republika - 14.01.2019 | 08:31


Novu godinu po Julijanskom kalendaru, Srpsku novu godinu, uz folk pevača Harisa Džinovića, po veoma hldnom vremenu, uz raskošan vatromet i puno pirotehnike, dočekalo je na gradskom trgu više od 1.000 Jagodinaca i građana drugih gradova Pomoravlja i Šumadije.

Foto: pixabay.com

Organizator je bila Skupština grada, a na trgu je dežurao veliki broj policajaca, vatrogasci i ekipe Službe hitne pomoći, koji nisu imali posla.


Za one koji bacaju petarde i druga piriotehnička sredstva, policija je na trgu oslobodila prostor, da ih ne bi bacali u publiku. 

Policajaci na trgu rekli su Tanjugu da niko, ni policija ni vatrogasci ni lekarske ekipe, na trgu nije imao posla. 

Doček na trgu je bio i u Svilajncu, uz muzički prgram, kuvanu rakiju, vino i čaj. 

Foto: Promo foto

Haris Džinović

Skupština grada Jagodine, doček Srpske nove godine, tradicionalno, upriličila je u Restoranu "Tigar" za privrednike, zdravstvene i prosvetne radnike, predsrtavnike sredstava informisanja, pravosuđa, policije, penzionere...

Njih je pozdravio predsednik Skupštine grada Dragan Marković - Palma, koji je najavio skori početak izgradnje Fabrike aviona i Aerodroma u Jagodine. 

- Aerodrom će biti završen za dve godine - rekao je Marković i istakao da će za "nekoliko dana" biti završen i grandiozni spomenik Jovanči Miciću legendarnom Jagodincu, svetskom putniku i glavnom  junaku u komediji "Put oko sveta", srpskog komediografa Branislava Nušića.