POLITIČARI PODRŽALI AKCIJU SRPSKOG TELEGRAFA: Evo zašto mora promena zakona!


IZVOR: M. R. ILIĆ - G. MITROVIĆ - 29.12.2018 | 13:54


Snimak najmonstruoznijeg klanja psa koji zavija do smrti, objavljen na Tviter profilu pokreta Levijatan, šokirao je srpske političare koji pozivaju na pooštravanje kazni za počinioce, a ministar policije Nebojša Stefanović naredio je što hitnije hapšenje! Kako je utvrđeno, u pitanju je obred satanističke sekte "Kefo Zote" u Obrenovcu u kojem su učestvovale dve osobe.

Foto: pixabay.com

Ilustracija
Podsetimo, Srpski telegrafi i portal Republika pokrenuo je inicijativu za izmenu zakona kako bi se zaštitile zlostavljane životnje. Naše zahteve da kazna za zlostavljanje iznosi od tri do pet godina zatvora, kao i da se napuštanje smatra krivičnim delom, a ne samo prekršajem predali smo Ministarstvu pravde.

- Neverovatna je i užasna ovakva surovost i bezočno nasilje prema životinjama. To zaslužuje najstrožiju kaznu. Očekujem brzu reakciju policije - istakao je ministar Stefanović.

Predsednik Skupštine Beograda i član SPS Nikola Nikodijević za Srpski telegraf kaže da snimak nije uspeo da odgleda do kraja jer mu se slošilo.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Nikola Nikodijević

- Obožavam životinje i nisam mogao tu gadost da odgledam. Podržavam akciju Srpskog telegrafa i ministra Stefanovića koji je pozvao na što hitnije hapšenje počinioca. Verujem da će ih naša policija privesti pravdi i da će ovakvi monstrumi odgovarati za svoja dela - poručuje Nikodijević.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Vladimir Đukanović

Poslanik SNS Vladimir Đukanović takođe je osudio ovaj bezumni čin i mišljenja je da se sankcije za nešto takvo moraju pooštriti.

- Satanističke sekte su pošast za društvo i državu. Njihovim pripadnicima je normalno da žrtve prinose u svojim sumanutim obredima, u kojima kolju životinje, piju im krv i rade druge grozote. Svaku budalu koja ovako maltretira psa treba privesti i zakon prema njemu treba da bude oštriji - smatra Đukanović.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Vojislav Šešelj

Lider SRS Vojislav Šešelj dodaje da je zgrožen.

- Protiv sam svakog nasilja nad životinjama, uveren sam da onaj koji je u stanju da se iživljava nad životinjama, spreman je isto da radi i nad ljudima samo ako mu se ukaže prilika i ako je siguran da će proći nekažnjeno. Iživljavanje nad životinjama je dokaz lošeg karaktera, stanje neljudskosti, poremećene psihe i najnegativnijih emocija - ocenjuje Šešelj.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Miša Vacić

Lider Srpske desnice Miša Vacić šokiran je ovim nasiljem nad nedužnom životinjom.

- Pozdravljam reakciju ministra Stefanovića, konačno da neko iz izvršne vlasti vidi koliki je problem mučenje životinja. Inicijitiva Srpskog telegrafa je odlična, jer treba vršiti pritisak da se svest o ovoj pošasti kod naroda probudi sve više. Adekvatna kazna za ovog monstruma bila bi trajno lečenje u psihijatrijskoj ustanovi - poručuje Vacić.

Podsetimo, Srpski telegraf i portal Republika pokrenuli su inicijativu za izmenu zakona kako bi se zaštitile zlostavljane životnje. Naše zahteve da kazna za zlostavljanje iznosi od tri do pet godina zatvora, kao i da se napuštanje smatra krivičnim delom, a ne samo prekršajem predali smo Ministarstvu pravde.