Nećemo mu dozvoliti da iznosi neistine, uvrede i klevete: TV Prva o razlozima za skidanje Ivanovićeve emisije


IZVOR: Tanjug - 28.12.2018 | 19:18


Prva televizija saopštila je da večeras neće biti emitovana poslednja emisija "Veče sa Ivanom Ivanovićem", jer je izneo niz uvreda na račun Prve koja finansira i njegov šou.

Foto: Promo foto

Glumi zvezdu: Ivan Ivanović

Ivanović je prethodno na Tviteru napisao da je vlasnik TV Prve to učinio zbog toga što je nezadovoljan objašnjenjem njegovog odlaska sa te televizije.

- Ovo je najbolji dokaz da je moja odluka ispravna i da je mrak pao na nac. frekvencije. Po ovome ćemo pamtiti prvi Kopernikusov dan na poslu - napisao je Ivanović, koji je ranije najavio da posle 28. decembra neće raditi.

U saopštenju, Prva naglašava da rukovodstvo televizije neće više dozvoliti iznošenje niza neistina i ničim izazvanih uvreda u vezi sa radom i funkcionisanjem te kuće koja je, kako navode, sinonim, ne samo za profesionalizam, već i najbolje uslove rada za svoje zaposlene. 

- Prva televizija je glavni finansijer svih formata koji se na njoj emituju, pa samim tim i emisije ''Veče sa Ivanom Ivanovićem'', i ima puno pravo da odluči šta će se na kraju naći u programskoj šemi. Kako je u svojoj poslednjoj emisiji gospodin Ivanović izneo neistine, uvrede i kritike na račun rada kuće u kojoj je izgradio svoju karijeru, Prva televizija je odlučila da takvo nedolično ponašanje sankcioniše - navedeno je u saopštenju.

 

 

Napominje se da je, iako Prva televizija nema ugovor sa Ivanovićem, samim tim ni obavezu da emituje poslednju epizodu emisije, ipak želela da to uradi, kako je prvobitno i najavljeno u programskom sadržaju. 

Međutim, ukazuje se, Ivanović nije ispoštovao humanitarnu svrhu ove snimljene novogodišnje emisije, i od svoje publike i Prve televizije se nije oprostio na način na koji dolikuje.

- Novogodišnja epizoda emisije ''Veče sa Ivanom Ivanovićem'' godinama unazad ima prvenstveno humanitarni cilj - da usreći svoje gledaoce, i pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija. Tako i ove godine, niko nije ostao uskraćen. Gledaoci su dobili novogodišnje poklone i proveli sjajno vreme u studiju Prve televizije - navodi se u saopštenju.