Odakle mu pravo kada nismo dali brojeve? Đilas pre protesta slao penzionerima poruke, a na protestu izbila tuča kišobranima


IZVOR: Republika - 08.12.2018 | 18:22


Više penzionera sa beogradske opštine Stari grad tvrdi da su juče dobili SMS poruku lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa koji ih poziva da se pridruže današnjem protestu opozicije.

Foto: Republika

Foto: Ilustracija

Oni su redakcijama u Beogradu dostavili "screen shot" SMS poruke sa Đilasovim potpisom. Pitaju se kako je Đilas došao do njihovih brojeva telefona i da li je to zloupotreba i povreda njihove privatnosti.

Kažu da su u penziji i tvrde da ovo nije prvi put. Ističu da će se obratiti povereniku za zaštitu podataka i drugim nadležnim institucijama kako bi se ovakve zloupotrebe u budućnosti sprečile.

- Odakle Đilasu pravo da me poziva na svoje stranačke skupove, kada mu nisam dao broj svog telefona - navodi jedan od građana sa opštine Stari grad.

- Kako Đilas ima naše podatke i brojeve? Odakle mu pravo da nas poziva i odakle mu pravo kada mu nismo ni dali brojeve? - pitaju se starograđani.

Protest na koji je pozvao deo opozicije okupljen u Savezu za Srbiju održava se večeras u Beogradu, a učesnici su se okupili ispred Filozofskog fakulteta, odakle su krenuli u protestnu šetnju.

Foto: ST/N. MANDIĆ

Dragan Đilas

Protest nazvan "Stop krvavim košuljama" organizovan je, kako je najavljeno, zbog napada na jednog od osnivaca Saveza za Srbiju, lidera Levice Srbije Borka Stefanovica i dvojicu njegovih saradnika. 

Osnivač Saveza za Srbiju Dragan Ðilas i Borko Stefanović predvode kolonu demonstranata, odmah iza transparenta na kojem je ispisan naziv protesta.

Nema stranačkih obeležja, a građani nose transparente "Neonaci Naprednjaci", 

"Majo, Marijane", "Svom snagom u glavu", "Zašto ćutiš Evropo"...

Pojedini učesnici duvaju u pištaljke. 

Između ostalog da protest bude živahniji dve osobe su se pokoškale i udarale kišobranima oko toga ko će da zauzme bolje mesto.

Reakcijom drugih ljudi, tuča je prestala.