Mali: Ko god da vodi Beograd, METRO JE PRIORITET!


IZVOR: alo.rs - 07.05.2018 | 08:23


Gradonašelnik Beograda, Siniša Mali rekao je da će potvrda mandata na konstitutivnoj sednici Skupštine grada 9. maja biti samo nastavak politike koja se i do sada sprovodila, a da će prioritet ostati izgradnja metroa, ko god da vodi Beograd.

Foto: Tanjug/D. GOLL

Siniša Mali

Na konstitutivnoj sednici Skupštine grada, koja će se održati 9. maja, biće potvrđeni mandati 110 novih odbornika.

- Za nas to znači nastavak odgovorne politike koju smo sprovodili u poslednje četiri godine, a to je konsolidacija finansija, nove investicije, rekordan broj gradilišta, kao i rekordno niska nezaposlenost - rekao je gradonačelnik Siniša Mali za TV Prva.

Prema njegovim rečima, slediće se politika i misija predsednika Aleksandra Vučića u želji da se napravi lepši i bolji Beograd i Srbija.

- Posle konstituisanja Skupštine grada, rok je 30 dana da se izabere novi gradonačelnik koji će sa istom posvećenošću i energijom voditi računa o Beograđanima i intresima našeg grada. Danas je u Beogradu mnogo toga drugačije nego pre četiri godine. Konsolidovali smo naše javne finansije i umesto grada koji je bio na ivici bankrota, danas je finansijski stabilan, sa velikim brojem gradilišta i investicija. To je politika koju ćemo nastaviti u budućnosti i ko god bude vodio Beograd imaće mnogo čistiju situaciju - rekao je Mali.

On je dodao da je "Beograd na vodi" postao najveći simbol promena u gradu, te da je to najveće gradilište u Evropi koje je pokrenulo domaću industriju. Kako je naveo, još četiri nova gradilišta biće otvorena ove godine u okviru ovog projekta.

- Ko god da vodi Beograd, prioritet će biti izgradnja metroa u drugoj polovini 2020. godine - naglasio je gradonačelnik.

On je istakao da je za njega velika čast i odgovornost što je u protekle četiri godine imao priliku da vodi Beograd, koji je danas potpuno drugačiji grad.