IGNJATOVIĆ ODGOVORIO: CIP je uradio projekat uređenja platoa na Slaviji po konkursnom rešenju!


IZVOR: Tanjug - 14.04.2018 | 08:14


Generalni direktor Saobraćajnog instituta CIP, Milutin Ignjatović izjavio je da je taj institut dobio projekat za uređenje platoa na Slaviji na osnovu tendera koji je raspisao Grad Beograd i da je projekat kompletno urađen po tom konkursnom rešenju

Foto: Tanjug/Promo

Slavija i kružni tok

Povodom izjave vlasnika građevinske kompanije MBA "Ratko Mitrović" Branka Miljkovića da je trenutno stanje platoa na Slaviji posledica grešaka podizvođača radova i lošeg projektantskog rešenja, Ignjatović je sinoć u izjavi za Tanjug rekao da je nadzorni organ mogao da popravi greške izvođača radova, ali da se to u ovom slučaju nije desilo.

- Bilo bi dobro da je dobar izvođač i da je dobar nadzorni organ. Nadzorni organ svuda može da popravi sve greške izvođača koji izvodi loše radove. Ovde se to nije desilo - ocenio je Ignjatović.

Ignjatović je odbacio navode Miljkovića da je CIP vršio bilo kakav pritisak na preduzeće "Ratko Mitrović" i ocenio da "dobar posao ne može da se uradi damping cenom".

Prema njegovim rečima, MBA "Ratko Mitrović" je firma koja "damping" cenom "ubija" druge i bolje izvođače radova i na taj način dobija poslove.

Foto: Promo foto

Ignjatović smatra i da u tenderima ne treba raspisivati samo cenu već i da li izvođači radova imaju druge kvalifikacije kao što su licence ili broj ljudi koji ima firma, a da investitori treba da vode računa o tome da ne biraju "nepouzdane firme".

Miljković je ranije danas izjavio za Radio Slobodna Evropa da će ta firma popraviti oštećenja na novoizgrađenom platou na Slaviji i izvinio se zbog štete koja je učinjena.

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je ranije da će oštećenja i popucale betonske ploče na novoizgrađenom platou kod trga Slavija morati o svom trošku da popravi firma MBA "Ratko Mitrović", koja je bila zadužena za izvođenje radova. 

Miljković je precizirao za RSE da će popravku početi iduće sedmice, ali i da je trenutno stanje platoa na Slaviji, kaže, posledica grešaka podizvođača radova i lošeg projektantskog rešenja.

Budite sigurni, dodao je, da ću kazniti rukovodstvo moje firme, koje je na celom projektu učestvovalo i savesno izvelo sve druge radove sem jednog, samo zato što su poklekli "pred pritiscima projektanata iz CIP-a".