MALI OTKRIO IZGLED METROA


IZVOR: Tanjug - 23.02.2018 | 15:29


Sofijski metro primer je kako će izgledati metro u Beogradu - najsavremenije mogućee, izjavio je danas u Sofiji gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je bio u zvaničnoj delegaciji koju predvodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Vučić i Mali u Sofiji

Mali je novinarima rekao da je metro, čija se treća linija gradi, povezao celu Sofiju, te dodao da je to najjeftiniji metro po kilometru, s obzirom da je oko 45 miliona evra koštao kilometar metroa.

- To je primer koji ćemo mi slediti u Beorgadu - naznačio je Mali i dodao da iz iskustva Sofije možemo mnogo da naučimo da mi ne bismo napravili nikakvu grešku već da bi građani dobili najbolji sistem po najboljoj ceni.

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

- Ovo je slika metroa koji ćete imati priliku da vidite u Beogradu za par godina - podvukao je Mali.

On je ponovio da će 2020. godine početi da se gradi metro u Beogradu, jedna, pa druga linija, koje će činiti sistem sa četiri linije BG voza.

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

- To je sistem koji će povezati sve Beograđane, koji će Beograd napraviti da bude evropska metropola i sistem koji će rešiti gužve u saobraćaju - rekao je Mali.

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

On je danas razgovarao sa gradonačelnicom Sofije Jordankom Fandakovom i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem obišao metro.