NAVIJAČKA MANIPULACIJA U ŠOLAKOVIM MEDIJIMA: Tajkunski propagandisti jedva dočekali Belivukove izjave, SPECIJALNA OPERACIJA U PUNOM ZAMAHU!


IZVOR: Republika - 19.10.2022 | 09:12


Mediji pod kontrolom tajkuna Dragana Šolaka iz petnih žila se upinju da daju alibi ozloglašenom vođi kriminalnog klana Veljku Belivuku i njegovim pajtosima optuženim za najteža krivčna dela.

Foto: Tanjug/R.Prelic, Danas, Nova S, N1
NAVIJAČKA MANIPULACIJA U ŠOLAKOVIM MEDIJIMA: Tajkunski propagandisti jedva dočekali Belivukove izjave, SPECIJALNA OPERACIJA U PUNOM ZAMAHU!

Portali pod tajkunskom kontrolom jedva su dočekali iskaz Veljka Belivuka poznatijeg kao Velja Nevolja i njegovog pajtosa Marka Mesara Miljkovića da otpočnu prljavu kampanju protiv najviših državnih funkcionera.

Foto: prinstcreen

 

 

Iako optuženi imaju pravo, a u slučaju Nevolje i Mesara i motiv, s obzirom na to da im prete  maksimalne zatvorske kazne, da basloslovno lažu na suđenjima u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici u Beogradu, Šolakovski mediji njihove izjave uzimaju zdravo za gotovo i prenose ih i citiraju kao Sveto pismo.

Foto: prinstcreen

 

 

Mada su, kako je Republika već pisala, Belivuk i Miljković strategiju odbrane spremili tako da je prebace na politički teren, a njihovi iskazi nemaju ništa sa krivičnim delima koja im se stavljaju na teret, portali Nova, N1, Danas na udarnim mestim uglavnom drže naslove u kojima dominira jeftina navijačka propaganda.

Foto: prinstcreen

 

 

U naslovima na tajkunskim portalima dominiraju udarne reči kao što su "priznao", "potvrdio", a reči ozloglašenih kriminalaca uzimaju se zdravo za gotovo.

Podsetimo, kako je Republika već pisala, u toku je specijalna operacija čiji je cilj da se oslabe navodi iz optužnice i to tako što se paralelno ruši pouzdanost dokaza iz aplikacije Skaj, do političari i njihovi medijski poslušnici svim silama brane Belivuka pokušavajući da optuže funkcionere vlasti da su podstrekivači svirepih zločina.