PREPOROD 25. MAJA! Od propalog objekta do simbola grada


IZVOR: Tamara BUJIŠIĆ - 08.09.2022 | 10:02


Direktor 25. maja Miloš Milić za Republiku otkrio kako je sportski centar spasen od propadanja

Foto: Privatna arhiva
PREPOROD 25. MAJA! Od propalog objekta do simbola grada

Godine nemarnog odnosa prethodne opštinske vlasti prema Sportskom centru i preduzeću koje su osnovali da upravlja Sportskim centrom, doveli su objekat na rub propasti i u tako loše stanje da je i samo funkcionisanje objekta bilo ugroženo. Uvidevši taj problem, Grad Beograd je 2019. godine, doneo Odluku da preuzme brigu o objektu, postavi novi menadžment i preokrene ovaj višegodišnji trend zanemarivanja objekta koji je svojom velelepnošću postao jedan od simbola grada - ovako je za Republiku počeo priču direktor Privrednog društva "25. maj - Milan Gale Muškatirović".

On je u razgovoru za naš list ocenio da se tadašnja odluka pokazala kao ispravna, s obzirom da Sportski centar danas posluje u plusu.

- Samim tim i usluge koje pružamo su podignute na najviši mogući nivo, a dokaz za to je veliki broj klubova i građana koji su nam ukazali poverenje. Objekat je građen davne 1973. godine, a delimično rekonstruisan u periodu između 2010. godine i 2012. godine, kada su preuređeni zatvoreni i otvoreni bazeni - istakao je Milić. 

Posebno su, kako kaže, ponosni na ove stvari.

- Veoma je značajno to što smo u prethodnom periodu renovirali  i izvršili prenamenu  prostora za  deset  klubskih  svlačionica, radi povećanja komfora individualnih korisnika, tako što je razdvojen ulaz u objekat za organizovane/klubske aktivnosti, od ulaza za individualne korisnike, s obzirom da veliki broj klubova koristi termine na našim bazenima, kao i  veliki  broj  građana.

Kada je u pitanju sportska sala, Milić naglašava da je uvedena nova led rasveta.

- Velika nam je čast što većina Saveza ima želju da organizuje takmičenja kod nas. Domaćini smo u odigravanju brojnih gradskih, državnih, međunarodnih i svetskih takamičenja u vodenim sportovima. Pored vaterpolo reprezentacije Srbije koja se pripremala za Olimpijske igre, ugostili smo i reprezentacije Rusije, Amerike, Italije, Španije, Francuske, kao i reprezentativce Srbije u plivanju - kaže naš sagovornik i dodaje da su uz veliku podršku Grada Beograda i Sekretarijata za investicije, uspeli da pokrenu proceduru za potpunu rekonstrukciju objekta i u ovom trenutku se posle usaglašavanja idejnog rešenja prelazi u fazu projektovanja rekonstrukcije, i sanacije svega onoga što je godinama nemarnog odnosa dovedeno u neispravno stanje.

Govoreći o budućim projektima, direktor Privtrednog društva ,,25. maj - Milan Gale Muškatirović" ističe sledeće.

- Naša razmišljanja za budući period idu u pravcu obnove prostora otvorenih bazena i uvođenje mini akva parka za naše korisnike.