IPAK SE SASTAJU SA VUČIĆEM U SUBOTU: Radnici Fijata završili protest


IZVOR: Republika - 22.06.2022 | 16:40


Nakon 18 časova radnici Fijata su završili sa protestom, nakon čega je usledila normalizacija saobraćaja kod Sava centra.

Foto: Republika.rs
IPAK SE SASTAJU SA VUČIĆEM U SUBOTU: Radnici Fijata završili protest

Nakon današnje blokade i ponude koju su prvobitno odbili, a to je da se sastanu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, radnici Fijata su ipak okončali protest i pristali na sastanak u subotu.

Radnici koji su blokirali auto-put kod Sava centra, dogovorili su se da ih lider Srbije primi u devet sati ujutru, a kako su rekli medijima, predsednik nije mogao da ih primi pre subote, budući da putuje u Brisel.

Nakon završetka protesta, radnici Fijata su se razišli, te je upostavljeno normalno odvijanje saobraćaja u obe trake auto-puta.

Radnici Fijata prvobitno su odbili ponuđeni sastanak sa liderom Srbije u subotu, insistirajući da se nastavi protest.

Zahtevali su da se sastanak održi večeras, ističući da neće prekinuti blokadu auto-puta koja je trajala od 13 časova danas.

Oni su tražili ispunjenje njihovih zahteva, među kojima je bio taj da oni koji ne žele da rade u Fijatovim fabrikama u inostranstvu mogu da zadrže posao u Kragujevcu, kao i da se za radnike koji ostanu bez posla postigne dogovor o višim otpremninama.

BONUS VIDEO: