DIVLJAČKA VOŽNJA I MOBILNI TELEFON! Devojka za dlaku izbegla da je POKOSI automobil na pešačkom prelazu! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 30.04.2022 | 19:28


Na društvenim mrežama pojavio se jeziv snimak na kome se vidi kako devojka koja razgovara telefonom pokušava da pređe ulicu, dok na nju naleće automobil velikom brzinom.

Foto: Printscreen/Instagram/vas_saobracajac
DIVLJAČKA VOŽNJA I MOBILNI TELEFON! Devojka za dlaku izbegla da je POKOSI automobil na pešačkom prelazu! (VIDEO)

Snimak je objavljen na više profila na Instagramu, a svi se pitaju: ko je ovde kriv?

Devojka je krenula da prelazi ulicu na pešačkom prelazu u Skojevskom naselju u Beogradu i pričala mobilnim telefonom, ne gledajući pritom da li joj u susret nailazi neko vozilo.

U tom trenutku je na nju naleteo automobil koji je preticao pri velikoj brzini, a nastavio je i nakon pešačkog prelaza da obilazi autobus i druga vozila.

 

 

Po našem zakonu isključivo je kriv vozač. Vozač je ovde kriv po mnogo tačaka. Njena greška je što je pričala na telefon i nije svesna da je učesnik u saobraćaju i da treba da bude pažljiva, ako ne zbog drugih, onda zbog sebe. Mislim da bi trebalo uvesti i to kao kažnjivo da pričaš na telefon, iako si pešak, učesnik si u saobraćaju - jedan je od komenatara.

Jedna od korisnica Instagrama istakla je da je taj pešački prelaz inače problematičan i da je na istom mestu skoro udarena devojčica koja se vraćala iz škole, a da preticanje kolone vozačima na ovoj deonici nije strano.

BONUS VIDEO: