TOTALNO LUDILO ZA NOVU GODINU: 130.000 stranaca dolazi na doček u Beograd!


IZVOR: Republika - 28.12.2017 | 09:47


Glavni grad Srbije za novogodišnje praznike posetiće 20 odsto više turista nego lane. Pored gostiju iz regiona, najviše dolaze Turci, Rusi i Izraelci. Velika poseta i u ostalim gradovima, kao i na planinama.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija
Navala na Srbiju

Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija JUTA, naglašava da stranci mesecima unazad rezervišu mesta za doček u Beogradu, ali i u ostalim turističkim destinacijama u Srbiji.

- U Beogradu, ali i ostalim gradovima, već mesec i po dana ne primaju rezervacije, jer su svi kapaciteti popunjeni. Sve je puno, a mesta ima jedino u privatnim smeštajima i hostelima. Procena je da će u prestonici ove godine za novogodišnje praznike biti 20 odsto turista više nego lane, što znači da se očekuje i do 130.000 gostiju. Stariji stranci prate program i vole da najluđu noć provedu u hotelima i restoranima, dok mlađi vole da obiđu više klubova i splavove, pogotovo u prestonici - kaže Seničić i naglašava da su i ostale turističke destinacije u Srbiji vrlo popularne za doček:

- Planinski centri su odavno popunjeni, a slična je situacija i u istočnoj Srbiji, gde se očekuje veliki broj gostiju iz Rumunije i Bugarske, prenosi informer.