VESIĆ SE ZAHVALIO BEOGRAĐANIMA: Svih 10.046 predloga za budžet analizirano, čekajte odgovor od Grada


IZVOR: Republika - 01.12.2020 | 12:12


Zamenik gradonačelnika Goran Vesić danas se putem svog "Fejsbuk" profila zahvalio građanima Beograda na upućenim predlozima za budžet grada za 2021. godinu.

Foto: Fejsbuk/printscreen

Kako je istakao, svi predlozi, njih 10.046, klasifikovani su po oblastima.

- Narednih sedam dana Grad Beograd će analizirati sve predloge koje smo dobili i svako ko je uložio napor da uputi predlog dobiće odgovor od Grada. Neke predloge sigurno ćemo moći odmah da uvrstimo u budžet grada za 2021. godinu i obavestićemo javnost šta smo prihvatili. Da bi se neki predlozi realizovali neophodno je da se se sprovedu prethodne radnje kao što su projektovanje i planiranje da bi narednih godina mogli da se realizuju. One koji su dali takve predloge obavestićemo o tome kojom dinamikom će biti realizovani - napisao je Vesić.

 

Neke predloge je, kako je naveo, nemoguće realizovati i oni koji su ih predložili biće obavešćeni zašto to ne može da se uradi.

 

Хвала Београђанкама и Београђанима као и удружењима грађана на предлозима за буџет града за 2021. годину. Свих 10.046... Posted by Горан Весић on Tuesday, December 1, 2020

 

- Predloge iz nadležnosti drugih državnih organa prosledićemo njima na dalje postupanje. Prošle godine u javnoj raspravi je učestvovalo oko tri hiljade građanki i građana, a ove godine više od deset hiljada. Verujem da će naredne godine još više Beograđanki i Beograđana učestvovati u ovom procesu
Razumem da neki ljudi ne veruju da bilo ko čita predloge građana, ali uveravam vas da će u Beogradu svaki vaš predlog biti pažljivo razmotren. Obećavam građankama i građanima Beograda da ćemo već u januaru objaviti "Vodič kroz budžet" u kome ćemo objasniti kako će biti potrošen svaki dinar. Tako radi Beograd! - napisao je Goran Vesić.

 

Više o predlozima pročitajte ovde.