Vesić o pobedi SNS-a na Vračaru: Pred nama su četiri godine teškog rada


IZVOR: Republika - 22.06.2020 | 06:52


"Prebrojani su svi glasački listići na Vračaru. Izašlo je 20 257 birača ili 31.93 odsto", naveo je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- SNS je osvojila 10 345 glasova ili 51.07 odsto. Inače, na prošlim izborima za gradsku skupštinu, 2018, SNS je osvojila 8 900 glasova što znači da smo sada osvojili 1 445 glasova više što je povećanje u broju glasova za 16.23 odsto. Broj glasova koji smo sada osvojili veći je od broja glasova koji je uzela cela opoziciona lista 2016. godine. Drugi je SPS sa 13.89 odsto a treća je koalicija Trifunović - Tadić sa 10.02 odsto glasova. Potom sledi Metla sa 7.68 i Šapić sa 7.5 odsto. U lokalni parlament ulaze još Društvo za ulepšavanje Vračara sa 3.15 odsto i Zeleni Vračar sa manje od 3.00 odsto ali oni su manjinska stranka pa je njihov cenzus niži - napisao je on na Fejsbuku.

- Vračar je beogradska opština sa najviše izbornih lista koje su ušle u lokalni parlament. Vračarci su pokazali da pored svih pritisaka koji su vršeni na njih od strane agresivne opozicije i lažnih priča o opasnosti od korone na biračkim mestima, imaju snage da izađu na izbore i izaberu kako će se Vračar naredne četiri godine razvijati. Pred nama su četiri godine teškog rada u kojima će Vračar da dobije otvoreni olimpijski bazen, novo obdanište u Kursulinoj, rekonstruisanu Kalenić pijacu, uređene prostore oko Hrama Svetog Save kao i ispred Beogradskog dramskog pozorišta, podzemnu garažu u Skerlićevoj, preko 200 novih fasada, spomenike Mihailu Pupinu i Petru Nikolajeviću Moleru, proširenje Makenzijeve ulice i uređenje Južnog bulevara... Ponudićemo nekim od lista koje su prošle cenzus da budu naši partneri u ovom poslu. Oni koji nisu učestvovali na izborima sami su sebe poslali na smetlište politike gde im je i mesto pošto su Vračarke i Vračarce samo pljačkali - zaključuje Vesić.