Vesić obišao vozača GSP koji je jutros napadnut


IZVOR: Tanjug, Republika - 14.05.2020 | 14:14


Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je Bojana Mitrovića, vozača Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd koga je jutros dok je bio na dužnosti napao jedan od putnika.

Foto: Grad Beograd

Bojan Mitrović u razgovoru sa Goranom Vesićem

Vesić je rekao da je napadač priveden i da će Grad Beograd protiv njega podneti krivičnu prijavu za ugrožavanje bezbednosti putnika, kao i prijavu za naknadu štete koju je napravio u autobusu.

Prema rečima zamenika gradonačelnika, Mitrović je sigurno 15-ti vozač koji je napadnut u gradskom prevozu od početka ove godine, dok se na godišnjem nivou dogodi imeđu 50 i 60 napada na vozače.

"Ono što se desilo Bojanu govori o tome koliko neki ljudi misle da imaju pravo da zakon uzimaju u svoje ruke, koliko se bahate i misle da nisu odgovorni pred zakonom. Osoba koja ga je napala ima oko 25 godina i napala ga je bez ikakvog razloga, usred vožnje, čime je ugrozio bezbednost svih putnika", rekao je Vesić.

Naveo je da većina građana Beograda veoma poštuje ljude koji rade u GSP-u, ali da, nažalost, postoji manjina koja misli da za njih ne važi nijedan zakon.

"Na primeru ovog hiligana videćemo kako zakoni važe", rekao je Vesić i dodao da vozači u gradskom prevozu rade težak, odgovoran posao i da moraju da budu skoncentrisani dok rade, te da svako ometanje i napadanje vozača ugrožava bezbednost putnika.

"Mi se kao Grad trudimo da stanemo iza njih. Njihova prosečna plata je ove godine već 74.000 dinara što je pristojna plata u Srbiji, ali može da bude i veća i kako gradske finansije budu stajale bolje trudićemo se da oni budu među prvima u gradu koji će imati i više plate jer oni to zaslužuju", dodao je Vesić.

Bojan Mitović, koji vozi autobus na liniji 27, kaže da ga je napao mladić koga nikada pre nije video.

- Došlo je do kraće verbalne čarke nakon čega je on otvorio vrata moje vozačke kabine i tri puta me udario pesnicom u glavu i još jednom vratima, takođe u glavu. Posle toga smo imali razgovor sa policijom i videćemo šta će reći pravosudni organi - ispričao je Mitrović.

Naveo je da želi da se ovakve stvari ne ponavljaju i apelovao na sve građane koji se voze gradskim prevozom da shvate da su i vozači obični ljudi.

"Bilo koja greška nije namerna i ovom prilikom zamolio bih putnike da nam to ne uzimaju za zlo i da se potrude da se ne ugrožava naša bezbednost i bezbednost naših porodica", rekao je Mitrović koga su posetili i gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević i direktor GSP Beograd Radiša Momčilović.