Beograđani zbog radova privremeno ostali bez tramvaja! Samo tri linije rade, od toga jedna na promenjenoj trasi!


IZVOR: blic.rs, republika.rs - 02.03.2020 | 13:59


Korisnici tramvaja ostali su, zbog radova širom prestonice, uskraćeni za maltene svaku liniju ovog šinskog vozila! Od 14 redovnih ili privremenih linija, trenutno u Beogradu rade samo tri, od kojih je jedna na promenjenoj trasi!

Foto: ST/Nebojša Mandić

Foto: Ilustracija

Kako stoji na zvaničnom sajtu GSP "Beograd", privremeno ne saobraćaju linije 2, 3, 3L, 3L1, 5, 6, 7, 9, 10 i 14, tramvaji sa brojem 12 voze izmenjenom trasom od Banovog brda do Kalemegdana (preko Mosta na Adi i Starog savskog mosta), dok jedino regularnim trasama idu vozila na linijama 11 (Blok 45 - Kalemegdan) i 13 (Banovo brdo - Blok 45).

Zbog radova u "četiri bulevara" (Kraljice Marije, 27. marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana), još od prošlog leta ne funkcionišu tramvajske linije 2, 5 i 10, a tako će prema najavama nadležnih biti i najmanje do 31. avgusta.

Međutim, s obzirom na kašnjenja radova nije isključeno da tramvaji krenu ovom trasom tek negde na jesen ove godine.

Dodatni kolaps usledio je zbog radova na Savskom trgu koji su ušli u treću fazu, pa je pored pravca od Nemanjine ka Karađorđevoj, zatvoren i potez od Nemanjine ka Savskoj. Zbog toga su privremeno ukinute tramvajske linije 3L1, 7, 9 i 14, dok već pomenuta "dvanaestica" ide zaobilazno od Banovog brda, preko dva mosta, do Kalemegdana.

Ukidanje tramvajskih linija donelo je probleme i GSP "Beograd" koji su ostali sa većim brojem nezaposlenih vozača tramvaja.