Počeo Karneval brodova


IZVOR: Tanjug - 02.09.2017 | 16:55


Tradicionalna gradska manifestacija "Beogradski karneval brodova 2017" počela je po 13. put na prostoru od Brankovog mosta prema mostu Gazela, odnosno duž Savske promenade u prisustvu gradonačelnika Beograda Siniše Malog.

Foto: Tanjug

Za učešće na karnevalu prijavilo se preko 100 plovila

Mali je rekao da se po 13. put za redom organizuje Karneval brodova u Beogradu i da je postao jedan od naših najpoznatijih brendova, s obzirom na to da se očekuje 20.000 posetilaca na Savskoj promenadi.

- Kao što vidite, drugu godinu za redom organizujemo Karneval brodova na Promenadi i vidite kako se Beograd na vodi razvija, tako se razvija i ova manifestacija - rekao je Mali.

On je rekao da se očekuje da će u Karnevalu biti bar stotinak brodova, koji će dati jednu lepu sliku Beograda.

Direktor turističke organizacije "Beograd", Miodrag Popović, je rekao da se prijavilo više od sto plovila za učešće u ovogodišnjem karnevalu brodova, što je više nego prošle godine.

- Sve ono što se radi u stvari gradi Beograd kao turističku destinaciju i nemam razloga da sumnjam da će ova godina biti još jedna rekordna godina, treća ili četvrta, kao i da će Beograd imati bolje rezultate u narodnom periodu - rekao je Popović.

Program je počeo nastupom Dečjeg Kulturnog Centra Beograd, kao i defileom mažuretkinja iz Bele crkve i performansom maskota "Art maslačak". Zatim je nastupio džet ski saveza Srbije nakon čega je usledio i revijalni defile brodova.

Tradiocionalnu gradsku manifestaciju organizuje Turistička organizacija Beograda pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda i u saradnji sa brojnim gradskim službama i partnerima