Vesić: Opozicija uporno sprečava da se grad razvija!


IZVOR: TV Prva - 03.04.2019 | 07:21


Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio za TV Prva da predsednik opštine Stari grad Marko Bastać vodi politiku kojom sprečava da se grad razvija.

Foto: youtube.com/ Novo jutro - Dea i Sarapa

Goran Vesić

Podsetimo, pre dva dana je počela rekonstrukcija ulica oko Trga republike, što je izazvalo dosta polemike na političkom planu, ali i napravilo velike gužve u centru Beograda. Radovi na rekonstrukciji centralnog prestoničkog trga kao da su iz temelja obnovili nesuglasice i prepucavanja vlasti i opozicije u glavnom gradu.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže za Jutarnji program TV Prve da beogradska vlast uređuje grad da bi bio lepši, a za predlog opozicije da se o tim rekonstrukcijama raspiše referendum kaže da su takve referendume trebali da traže kada su oni, na čelu s Draganom Đilasom bili na vlasti u Beogradu.

Ko traži referendum, pitao je Vesić, da li oni koji su na lsti za gradonačelnika dobili malo preko 3.000 glasova?

Foto: youtube.com/Čuvamo Stari grad

Marko Bastać

- Mi smo dobili poverenje građana i pred građane smo izašli s rezultatima koje smo uradili do sada i s jasnim planom šta ćemo uraditi - kazao je on.

Upitao je i da li neko misli da je ponašanje predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća, koji je džakovima soli blokirao ulicu, normalno.

- Kandidovao se za gradonačelnika i dobio glasova koliko sam rekao. Zašto nije tražio referendum kada je bio u vlasti sa Đilasom - kazao je Vesić i dodao da je protiv Bastaća podneta krivična prijava jer se ponašao kao huligan.

Ukrao je, kako kaže, od građana so koju je grad dodelio opštinama za posipanje ulica.

- Bastać pokušava da vodi politiku kojom sprečava da se grad razvija - istakao je Vesić.