KREĆE POPIS SPLAVOVA I UVOĐENJE NAKNADA KOJE ĆE MORATI SVI DA PLAĆAJU!


IZVOR: beograd.rs - 07.02.2019 | 12:42


Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević rekao je danas, gostujući na Studiju B, da će "Beogradvode" do kraja februara obaviti popis splavova u zonama u kojima je dozvoljeno njihovo postavljanje.

Foto: Tanjug

- Želimo da znamo o kom broju splavova se radi, da napravimo novi plan plutajućih objekata na teritoriji grada do juna i da tada donesemo odluku na sednici Skupštine grada da oni koji obavljaju privrednu aktivnost, moraju da plaćaju određenu nadoknadu gradu, baš kao i svi drugi kafići i restorani u Beogradu. Do sada, vlasnici splavova nisu plaćali nadoknadu gradu za privrednu aktivnost koju obavljaju. Sada će se ona plaćati po kvadratnom metru i svi splavovi koji se nalaze u zonama koje su dozvoljene nastaviće da obavljaju svoju delatnost, niko neće biti pomeren, ali ako se nadoknada ne bude plaćala, grad će raspisati licitaciju za to mesto i izdati prostor sledećem zainteresovanom – istakao je Nikodijević.

On je naglasio da je buka iz ugostiteljskih objekata predmet posebnog gradskog propisa kojeg moraju da se pridržavaju svi objekti, bez obzira da li se radi o splavovima, objektima van stambenih objekata ili unutar njih.